Miquel Nadal i Jovi Lozano, guanyen els premis de narrativa de la III edició de Xàbia Negra

05 nov 2018 El millor curtmetratge va ser La Guarida, de Iago de Soto, i la millor fotografia Kill María, de Victor Torres

Xàbia Negra va tancar ahir la seua tercera edició amb la gala de lliurament de premis, que es va celebrar en el Cinema Jayán.

 

En aquesta ocasió, el premi de relat es va lliurar ex aequo als escriptors Miquel Nadal, autor de “El Crim de Benitzaina”, i Jovi Lozano, autor de “Poe; un escriptor a les fosques”.

 

Per la seua banda, el millor curtmetratge va ser per a l'obra del realitzador Iago de Soto, titulada La Guarida

 

Quant al concurs de fotografia, el primer premi el va guanyar Víctor Torres amb “Kill María”. El jurat també va distingir la fotografia “Crimen Pasional” de Kini Mercado, amb el segon premi, i “Tir de Gràcia” de José Alberto Tur, en la categoria de millor autor local.

 

A més, també es van lliurar els premis de narrativa escolar, en castellà i valencià, als alumnes dels IES Antoni Llidó i el Nº1.

 

Cinema, fotografia i la Criminala

 

Durant la gala, el grup de teatre Garum, dirigit per Imma Sancho, va interpretar una versió lliure i en clau d'humor de la història de la Criminala. Així mateix, es van exhibir els curtmetratges finalistes i una selecció de fotografies presentades a concurs.

L'acte el va tancar l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, qui va posar de manifest el bon nivell d'aquesta edició, que ha comptat amb els escriptors Vicente Garrido, Nieves Abarca, Toni Hill, Carlos Zanón, Pere Cervantes, Gordon Brown,  Lin Anderson, Graeme Macrae i Abir Muckherjee.

 

També va voler agrair públicament la implicació de l’Agrupació Fotogràfica de Xàbia, el Grup de Teatre Garum, l’Escola de Cinema Riurau i els locals participants de Xàbia Port i Xàbia Històrica.