El Cívic Punt de Xàbia impulsa trobades entre dones de diferents cultures amb el programa “Llaços Interculturals”

30 oct 2018

La regidoria de Serveis Socials de Xàbia està preparant un nou programa social amb el qual pretén afavorir la trobada entre dones de diferents cultures i impulsar la creació de “llaços interculturals”. El projecte es desenvoluparà en el Cívic Punt de l'Arenal a través de sessions dirigides a fomentar la participació i l'ambient proactiu; la primera el dimecres que ve, 7 de Novembre, a partir de les 9’30 hores. La tècnica d'Interculturalitat de Xàbia, Paula Ivars, i l'encarregada de la dinamització comunitària en l'Arenal, Cristina Segura, presentaran el projecte i promouran la presa de contacte de les interessades.

Ja el 21 de novembre, també dimecres, es programarà una sessió titulada Passegem juntes? perquè les participants comencen a teixir llaços i el 5 de desembre, la psicòloga Carmina Izquierdo dirigirà un taller o pluja d'idees participatiu amb les assistents. El programa es perllongarà tot el curs escolar.

Amb “Llaços interculturals” es pretén empoderar i donar visibilitat a les dones migrades i posar de manifest que, malgrat les peculiaritats pròpies de cada cultura, els temes que afecten i les preocupacions de la dona són universals (la maternitat transnacional, els fluxos migratoris femenins, la violència contra les dones, l'ocupació domèstica, l'empoderament, el procés migratori, la sexualitat, les relacions entre dones i la maternitat…).