L'oficial de la Policia de Xàbia, Fernando Escolano, guanya 8 medalles en els VII jocs europeus de Policies i Bombers

26 oct 2018

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i els regidors de Seguretat i Esports, Pepa Gisbert i Vicent Colomer, han rebut aquest matí en l'Ajuntament a l'Oficial de la Policia Local, Fernando Escolano, per a felicitar-lo per la seua gran participació en els VII Jocs Europeus de Policies i Bombers celebrats recentment a Algesires i que van congregar a uns 3.400 participants arribats de 30 nacions.

Escolano es va fer amb vuit medalles (sis de plata i dues de bronze) en la 7ª edició d'aquesta competició en la qual participen forces de seguretat de tota Europa. El policia de Xàbia ha triomfat en la qual és la seua especialitat; el tir amb pistola, concretament en tir policial, tir IPSC, tir esportiu en categoria de duel i precisió, així com amb arma d'aire comprimit.

L'agent s'ha mostrat orgullós i agraït de poder representar al Cos de la Policia Local de Xàbia, així com al seu municipi i a la Comunitat Valenciana en aquests jocs europeus, al mateix temps que ha agraït el suport brindat per la prefectura, a càrrec de José Antonio Monfort.

“L'experiència de competir amb companys de professió procedents de llocs molt diversos del món és molt enriquidora” assenyala Escolano, qui ha detallat que aquest tipus de trobades li permeten conèixer a persones amb les quals comparteix les seues dues grans passions com són l'esport i el seu treball. I és que l'oficial explica que en aquests campionats internacionals es donen cita els millors i més preparats professionals dels diferents cossos.

El seu mèrit és major perquè va competir amb l'arma de dotació de la Policia Local de Xabia contra armes especialitzades (que tenen en el mercat valors superiors als 2.000 euros enfront dels poc més de 300 euros de la seua)  pel que van anar les seues aptituds com a tirador les que li van fer pujar al podi en vuit ocasions.

El palmarès assolit a Algesires és fins avui el seu millor resultat, però aquest expert en tir policial també va aconseguir tres medalles en l'última competició de 2016 (els jocs són bianuals).