El dijous podras conèixer hàbits saludables a la plaça de l'Esglèsia de Xàbia

24 oct 2018

Des d'aquest matí se celebren a Xàbia les IX Jornades de la Salut organitzades per l'assemblea local de Creu Roja en coordinació de tots els organismes que treballen en el municipi per a transmetre hàbits saludables.

Fins al divendres, alumnes de tots els col·legis del municipi passaran pel Portal del *Clot, on s'han muntat stands informatius i es realitzen tallers de diferents temàtiques relacionades amb la Salut: la prevenció de conductes addictives, alimentació saludable, educació vial, sexualitat i esport.

En aquestes jornades col·laboren personal del Centre de Salut de Xàbia, la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, Policia Local, IES nº1,  Marina Salut, l'Hospital Sant Carlos i voluntaris i voluntàries de Creu Roja.

A més, el dijous 25 d'octubre, la plaça de l'Església es convertirà de 17’30 a 19’30 hores en un gran fòrum de salut, amb activitats de promoció de la salut per a la població general tals com un test de valoració nutricional (Índex de massa corporal, determinació del percentatge de greix i càlcul de la despesa energètica) o  controls de tensió arterial i de glucèmia. També s'oferiran nocions d'educació nutricional especialment dirigides a la població infantil, a més de les activitats organitzades des de la regidoria d'esports.

Tancarà aquesta trobada una conferència sobre un tema d'actualitat: "la mort sobtada en l'esport". Serà a les 19:30 en la Casa de Cultura a càrrec del doctor Francisco Clemente, metge esportiu i coordinador de la unitat mèdica esportiva de  HLA de Sant Carlos i de l'esportista local i president del Club Llebeig, Antonio Soler.