L'Ajuntament de Xàbia planteja un canvi en el PGOU per a poder autoritzar l'ús turístic dels xalets

19 oct 2018

El Consell d’Urbanisme i Medi Ambient de Xàbia va abordar ahir la problemàtica generada en el municipi arran de que el mes de juliol passat, la Generalitat Valenciana aprovara la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat. I és que aquesta normativa autonòmica, que regula els habitatges d'ús turístic, exigeix un informe municipal de compatibilitat urbanística com a requisit bàsic per a autoritzar aquest ús i l'actual planejament de Xàbia, de 1990, només ho contempla per als pisos i apartaments. Amb l'actual normativa, quasi cap habitatge unifamiliar o xalet pot obtindre el certificat.

L'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'Urbanisme, Isabel Bolufer, van informar ahir tant al Consell d’Urbanisme com a representants del Cercle d'Empresaris de la Marina Alta (CEDMA) de la situació i van anunciar que estan treballant en una modificació puntual al PGOU que contemple l'ús turístic per a aquest tipus de construccions sempre que estiguen en sòl urbà.

La seua tramitació (exigeix una exposició al públic de 45 dies naturals) es prolongarà durant uns 5 o 6 mesos. En tant, va explicar Chulvi, Urbanisme no contestarà cap petició (per a evitar que els informes siguen negatius). Sí que es tramitaran i autoritzaran els relatius a pisos o apartaments.

L'executiu local donarà aquesta solució en tant es desenvolupa el Pla General pormenoritzat, ja que en aquest nou planejament es definiran totes aquestes compatibilitats i els percentatges per zones.