Les jornades de la Salut tornen a Xàbia per a recordar la importància de mantenir hàbits saludables al llarg de la vida

18 oct 2018 L'esport tindrà per primera vegada un stand propi en aquesta trobada divulgativa (del 24 al 26 d'octubre) que aborda diferents temàtiques relacionades amb la salut

L'assemblea local de Creu Roja Xàbia segueix fidel a la seua cita anual amb les jornades de la salut, una acció que reuneix a tots els organismes que treballen a Xàbia per la salut i amb l'objectiu de transmetre hàbits saludables i abordar noves problemàtiques.

Aquestes jornades tenen dos vessants; una d'elles específica per a l'alumnat de 6º de primària i 4º d'ESO que està organitzada en tallers i stands informatius. Aquesta part s'ha programat per als matins del 24 al 26 d'octubre en el Portal del Clot i, segons han explicat des de Creu Roja, treballaran  diferents temàtiques relacionades amb la Salut: l'autoestima, la intel·ligència emocional, la prevenció de conductes addictives, alimentació saludable, educació vial, sexualitat i enguany, per primera vegada, hi haurà un stand enfocat a l'esport.

Aquesta incorporació posa en relleu la importància a l'exercici físic “com a eina saludable i que millora l'estat físic i mental de qui ho practica i augmenta la seua qualitat de vida en totes les etapes de la vida”, ha considerat el regidor d'Esports, Vicent Colomer.

És per açò que des del stand d'Esports, un monitor del departament i un esportista d'elit informaran de la conveniència de fer esport i activitat física, sempre respectant els límits que marquen les proves d'esforç, per a tenir una vida llarga i saludable. En aquest sentit, Colomer ha avançat que estan treballant en un conveni de col·laboració amb l'Hospital Sant Carlos per a donar a conèixer a Xàbia com prevenir lesions perquè la pràctica esportiva siga saludable i segura.

Els altres llocs estaran atesos com tots els anys per professionals de les diferents àrees (Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, Policia Local, IES nº1,  Marina Salut, l'Hospital Sant Carlos i pels voluntaris i voluntàries de Creu Roja).

Quant a l'altra vessant (l'oberta a tot el públic) serà la vesprada del dijous 25 d'octubre, de 17’30 a 19’30 hores en la plaça de l'Església. Hi haurà activitats de promoció de la salut per a la població general tals com  un test de valoració nutricional (Índex de massa corporal, determinació del percentatge de greix i càlcul de la despesa energètica) o  controls de tensió arterial i de glucèmia. També s'oferiran nocions d'educació nutricional especialment dirigides a la població infantil, a més de les activitats organitzades des de la regidoria d'esports.

Tancarà aquesta trobada una conferència sobre un tema d'actualitat: "la mort sobtada en l'esport". Serà a les 19:30 en la Casa de Cultura a càrrec del doctor Francisco Clemente, metge esportiu i coordinador de la unitat mèdica esportiva de  HLA de Sant Carlos i de l'esportista local i president del Club Llebeig, Antonio Soler.

La regidora de Sanitat de Xàbia, Pilar Zamora, ha volgut agrair un any més la implicació de tots els professionals que fan possible aquesta jornada i especialment a Creu Roja el seu gran treball en la prevenció en salut i la promoció d'hàbits saludables entre la població i sobretot els més joves.