La ciència protagonitza les exposicions d'aquest mes a Xàbia

16 oct 2018

Com cada mes, les sales d'exposicions de Xàbia renoven el seu contingut. A partir d'aquest divendres, en el Centre d'Arts Lambert (carrer Major) es podrà gaudir de la mostra “La mar de Ciències”, un treball de la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID) per a acostar al gran públic d'una forma didàctica i visual determinats aspectes científic-tecnològics relacionats amb el món marí i, especialment, amb el mar Mediterrani.

L'altra proposta científica arriba de la mà de l'associació de divulgació Meridià Zero, que prepara al costat del Museu Soler Blasco i en un lloc tan relacionat amb el tema com és la Casa del Cable (av Marina Espanyola) un recorregut per la història del telègraf, els seus aparells i filatèlia. Aquesta activitat porta aparellada una xarrada (26 d'octubre a les 20 hores) sobre els primers sistemes de telecomunicació a càrrec de Carmen Bachiller, directora del Museu de la Telecomunicació de la Universitat Politècnica.  I un taller didàctic sobre telegrafia  (27 d'octubre a les 11 hores) a càrrec de Pepe Pedro, professor de secundària.  Com explica el regidor de Cultura, Quico Moragues, es concertaran visites a aquestes exposició amb els diferents centres educatius.

Aquesta mostra conviurà amb una altra en la mateixa Casa del Cable, aquesta de caràcter artístic. Es tracta de l'exposició de pintura “Mediterrània” a càrrec de Javier Barco (inauguració aquest divendres 19 d'octubre a les 20 hores) que presenta obres inspirades en llocs de la costa de Xàbia com la Cala Blanca, el Cap Prim, Portitxol o la Cala de la Granadella.