El Rafalet i el carrer Lepanto de Xàbia canvien el seu enllumenat per fanals led

10 oct 2018 L'Ajuntament substitueix les lluminàries per tecnologia més eficient i estalviarà a l'any més de 13.000 euros en la factura de la llum

L'Ajuntament de Xàbia ha començat els treballs de substitució de més d'un centenar de lluminàries per tecnologia LED, que és menys contaminant i reduirà en consum a una quarta part.  El projecte, que està íntegrament subvencionat per la Diputació d'Alacant i té un pressupost de 46.510 euros, se cenyeix a la zona del Rafalet (on es modernitzaran 102 lluminàries) i el carrer Lepanto (30 lluminàries), a més de millores en el cablejat i sistema tecnològic.

Es tracta d'una inversió financerament sostenible, mentre que produirà un menor impacte en el medi ambient i a més comportarà un estalvi anual a l'Ajuntament de 13.315 euros en la factura de la llum.

Els treballs, que han començat en el Rafalet i la setmana vinent es perllongaran per Duanes, estan supervisats per l'Agència Provincial de l'Energia a Alacant.

Aquest projecte en millora de l'enllumenat és independent d'un altre de major importància, amb un pressupost de 750.000 euros provinents del romanent de tresoreria del propi Ajuntament, i en el qual s'està treballant a nivell tècnic.