Les comparses de Moros i Cristians de Xàbia van reciclar més de 6.600 envasos de vidre durant les festes

03 oct 2018 La filà Ballesters guanya el sorteig impulsat per Ecovidrio per a premiar l'esforç realitzat per unes festes més sostenibles

Les filaes dels Moros i Cristians de Xàbia han tornat a participar enguany en la campanya de promoció del reciclat “La Reconquesta del vidre” que impulsa Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat d'envasos de vidre a Espanya.

Aquesta iniciativa pretén conscienciar als membres de les comparses festeres sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de les festes i per a açò instal·la contenidors personalitzats amb la imatge de la campanya en els voltants de cadascuna dels seus kábilas i casernes.

El resultat ha sigut molt positiu, ja que al llarg de les festes es van recuperar 1.750 kg d'envasos de vidre (equivalent a més de 6.600 envasos) en els contenidors assignats a la campanya. Es calcula que cada fester va reciclar 5,75 kg d'envasos de vidre.

Amb aquesta xifra Xàbia se situa actualment en la quarta posició del rànquing Dolçaines de la competició que planteja Ecovidrio entre entitats festeres i que té com a premi 1.500 euros per a la festa. L'entitat també premia l'esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient amb un sorteig entre totes les filaes participants. En aquest cas, ha sigut la filà cristiana Ballesters qui s'ha portat el premi, que és un miniglú i un lot de productes de la terra és Ballesters. Cloti Noguera ha arreplegat en representació de Ballesters els premis, en un acte en el qual també ha estat el regidor de Festes, Toni Miragall i Pablo García en representació en l'entitat.