La placeta del Convent acollirà aquest cap de setmana el ‘Tapeo’ de Xàbia Històrica

01 oct 2018 L'esdeveniment gastronòmic arriba acompanyat d'activitats d'animació per a xicotets i majors

L'associació de comerciants Xàhia Històrica ha preparat per a aquest primer cap de setmana d'octubre una nova edició de les jornades del tapeo. Seran en la placeta del Convent i hi haurà 11 establiments participants, a més dels bars d'aquest mateix enclavament que se sumaran a aquest esdeveniment gastronòmic que arriba acompanyat d'activitats d'animació tant per al públic adult com per als més xicotets.

El regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubí, ha mostrat el respatler de l'Ajuntament a aquest tipus d'accions que, fora de temporada alta, són un atractiu més per a visitar el centre i reforçar el seu comerç, un sector que “clau per a mantenir un poble viu”.

Des de Xàbia Històrica, el seu president Juan Planelles ha convidat a tots els veïns i veïnes a acudir al tapeo, que igual que l'any passat, es presenta en un format més reduït i entranyable, més pensat per a gaudir del que és el ritme habitual de Xàbia, ja sense tants visitants.

El tapeo obrirà el divendres, 5 d'octubre, a les 19 hores i com a animació comptarà amb tallers infantils de pintacares o globoflexia, seguits d'una actuació de música jazz i swing acompanyats dels ballarins de la Marina Lindy Hop.

El dissabte serà de jornada intensiva, des de migdia a tancament, i també tindrà com a al·licient extra inflables i tallers per a xiquets, música ambiente i un concert de música rock dels 80 i 90.

Els establiments participants són: Carniceria Mut (pinchos i figatell), bar Montgó (coques casolanes, croquetes i pastís de galetes i xocolata), Embruix (salmorejo de la iaia amb fil d'ou i ibèric; arròs salvatge al curri verd amb calamars i clòtxines i Milhoja de merenga), La Rebotica (tosta de sardina fumada amb tomaca natural, xampinyons a l'estil Guipuzcoano), Volta i Volta (llonganisa d’arròs, tortellini amb xocolata i avellana), Bar Mavita (peixos i mariscs Mavita, tosta de cavalla), Casa Pichi (pilotes de putxero, mini pites de pollastre marinat i la seua guarnició), El Convent (pa bao farcit de carrillera amb ceba caramelitzada, bunyol de bacallà amb mel), Vins i Mes (Les Dunes, de Cellers Cherubino Valsangiacomo. D.O. València i Vermut Vittore de Cellers Cherubino Valsangiacomo D.O. València), Vinos y Viandas (Cellers Vallovera D.O. Rioja, Cervesa Brabante), Bodega Miguel since 1972 (Vins de “TERROIR”).