La Generalitat posa a Xàbia com a exemple per la seua planificació sostenible i valenta del turisme del futur

28 sep 2018 El municipi arreplega un premi de l'Agència Valenciana de Turisme

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, va arreplegar anit de mans del president de la Generalitat, Ximo Puig el premi “Turisme Comunitat Valenciana 2017 en la modalitat de turisme sostenible”, un guardó al que optaven 14 poblacions i que reconeix les iniciatives que treballen per la competitivitat de la destinació basant-se en criteris d'excel·lència i sostenibilitat per al desenvolupament.

Puig va posar a Xàbia com a exemple de municipi que està prenent decisions “valentes” per a garantir que aquest motor econòmic ho seguisca sent en el futur  i que impulsa accions que, encara que al principi poden semblar incòmodes, s'estan demostrant com a efectives.

En el seu discurs d'agraïment, l'alcalde va deixar clar que per a Xàbia “apostar per la sostenibilitat no és un slogan”, sinó que són accions de govern com aprovar un Pla General que desclassifica 7'6 milions de metres quadrats que eren urbanitzables; restringir l'accés del cotxe particular a cales emblemàtiques com la Granadella i substituir-los pel transport públic o protegir els fons marins i les seues coves amb boies de fondeig o tancant l'entrada a les embarcacions a motor.

“Fa temps que a Xàbia hem decidit que no  volem més, sinó millor. I per açò hem passat en aquests anys de la promoció a la planificació”, va assenyalar Chulvi, qui va recordar que el passat any el municipi va ser capital del debat al voltant del turisme sostenible amb la celebració del Mediterrani Xàbia Fòrum o que actualment s l'escenari d'una important tasca d'anàlisi ambiental marina per part de la Fundació Oceanogràfic.

Tota aquesta filosofia arriba aparellada amb campanyes d'informació i conscienciació a tota la població i visitants que han de ser part d'aquest camí i per a convèncer als empresaris del sector que un model de negoci no pot posar en risc tota una forma de vida.

L'alcalde va tancar la seua intervenció assegurant que aquest premi “no solament ens omple d'alegria, sinó que ens reafirma en el que fem i és un estímul per a seguir recorrent un camí en el qual “encara queda molt per fer”