Xàbia trenca el contracte amb la constructora del teatre auditori

27 sep 2018 L'Ajuntament certifica que és materialment impossible que Joca acabe l'obra en termini i la penalitza bloquejant l'aval de 100.000 euros

L'Ajuntament de Xàbia aprovarà aquest dilluns en junta de govern l'inici de l'expedient de resolució de contracte amb l'empresa Joca, adjudicatària de la construcció del teatre-auditori municipal.

Segons ha explicat l'alcalde, José Chulvi, el Consistori està per fi en disposició de trencar el contracte amb aquesta empresa amb totes les garanties legals pel seu “evident incompliment”, ja que l'obra porta parada pràcticament des del seu inici al gener.

L'expedient, en el qual porten mesos treballant diversos departaments, està recolzat per informes tècnics i jurídics que certifiquen que els treballs han estat totalment paralitzats i que l'empresa ja no té temps material per a complir amb el termini fixat en contracte (16 mesos). Chulvi ha afegit que aquest pas anirà acompanyat de la confiscació de l'aval dipositat per la constructora, de 98.998 euros, i de la quantificació econòmica dels perjudicis originats per a reclamar-li judicialment responsabilitats.

Ara Joca tindrà deu dies per a presentar al·legacions i després l'Ajuntament elevarà la resolució definitiva del contracte al Consell Jurídic Consultiu. Una vegada liquidada la relació amb aquesta constructora, els serveis tècnics del Consistori se centraran a canalitzar la millor opció per a reactivar l'obra: bé tornar a licitar el projecte o reutilitzar la selecció de contractista ja feta i adjudicar-ho a l'empresa següent en valoració.

L'alcalde i el regidor de Cultura, Quico Moragues, esperen que els veïns  “valoren positivament i entenguen que aquesta actuació és la correcta per als interessos generals malgrat la frustració que ens produeix veure parat aquesta infraestructura tan emblemàtica”.

Tots dos responsables municipals han volgut deixar clar el  compromís del govern local amb el projecte. “Hem demostrat clarament la voluntat de construir el teatre auditori, fet tota la tramitació i aconseguit els diners per a construir-ho”, han destacat. “El problema ha sigut trobar-nos amb una empresa com aquesta, que no ha tingut objeccions a incomplir les seues obligacions des del primer moment ni a jugar amb els sentiments de tot un poble que veia amb il·lusió que una reivindicació històrica anava a complir-se”.

No obstant açò, han garantit “que encara que tarde un poc més del previst, Xàbia tindrà un auditori de referència com el que havíem projectat amb el suport del Consell de Cultura”.

Chulvi ha volgut també llançar un missatge a les empreses que presenten ofertes molt a la baixa sabent que no tenen intenció de complir-les. “Que tinguen clar que aquest ajuntament no cedeix a les pressions i no aprova modificats si no és un cas perfectament justificat. Ací tenim molt clar que els diners amb el que juguem no són nostres i no regalarem ni un cèntim dels diners públics”.