El col·legi Vicente Tena de Xàbia s'involucra en un programa internacional que implica als xiquets en la millora dels seus pobles

25 sep 2018 Els alumnes estudiaran aquest curs com col·laborar en la sostenibilitat del turisme i en l'estalvi d'aigua

El col·legi Vicente Tena de Xàbia s'ha involucrat en el projecte pedagògic internacional “Nós Propomos” la filosofia del qual és implicar als escolars en els problemes municipals i que proposen idees per a millorar el poble en el qual viuen. Hui els alumnes de 5é i 6é de primària han estat en l'Ajuntament presentant els temes que van a treballar aquest curs a l'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'Educació, Montse Villaverde.

Es tracta de dues qüestions importantíssimes per a Xàbia i autèntics reptes: com aconseguir un turisme més sostenible i un consum responsable de l'aigua. En el Vicente Tena s'investigarà i estudiarà al llarg del curs ambdues qüestions, amb la col·laboració d’Amjasa, el Parc Natural del Montgó i diferents departaments municipals, i a final de curs es presentaran les seues idees.

Dins del projecte “Nós Propomos”, tots dos cursos assistiran a una trobada a Ciudad Real en el qual està previst que participen més de 10.000 escolars de 6 països i 40 universitats. I fa unes setmanes, tres alumnes del col·legi van estar presentant el seu col·legi i els seus projectes innovadors al costat de la directora, Isabel Henarejos i les seues professores en l'I Congrés Internacional que es va celebrar a Lisboa.

Els responsables municipals han felicitat als alumnes per aquest gran projecte i al col·legi per fomentar aquestes experiències innovadores i implicar als més xicotets a millorar el seu municipi.