650 atletes es donaran cita aquest diumenge en el Trixabia “Memorial Edu Monfort”

18 sep 2018 La prova esportiva comportarà restriccions de trànsit el diumenge al matí entre el port i l'Arenal

Aquest diumenge, l'esport pren tot el protagonisme a Xàbia amb la celebració d'una de les proves més importants del calendari. Arriba la setena edició del Trixabia, que per segon any està dedicat a la memòria de Edu Monfort, i amb ell, 650 esportistes disposats a competir en les diferents modalitats –sprint i olímpic- d'aquest triatló organitzat pel Club d'Atletisme Llebeig amb suport de l'Ajuntament i de diferents patrocinadors.

Com ha explicat el president del Llebeig, Toni Soler, el Trixabia va haver de tancar fa setmanes la inscripció en haver esgotat les places disponibles (650) el que demostra que és una prova amb estirada entre els atletes. Un altre dels seus organitzadors,

Raúl Bover, ha apuntat que es va decidir limitar el nombre de participants per a garantir una prova “sostenible”, amb bona organització i participació segura.

I és que el muntatge d'un triatló és enorme. El club local d'atletisme compta amb gens menys que 150 voluntaris, un dels seus valors més grans, a més de l'ajuda de la Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja. Amb un pressupost de 25.000 euros, el Trixabia és una prova sense ànim de lucre.

Tant el regidor d'Esports, Vicent Colomer, com l'alcalde, José Chulvi, han mostrat el seu suport a l'esdeveniment esportiu i felicitat a l'organització.

El Trixabia té com a epicentre la platja de l'Arenal (on és la prova de nado), mentre que la carrera discorre pel Primer Muntanyar i la prova ciclista per Avinguda del Pla, fixant-se la meta en el passeig David Ferrer de l'Arenal.

A conseqüència d'aquesta prova esportiva, hi haurà restriccions en el tràfic durant tot el matí del diumenge. Segons ha informat la Policia Local, l'Avinguda del Pla (entre les rotondes de Mc Donalds i la del Wok) estarà tancada de 7 a 14 hores i la del Primer Muntanyar de 8 a 14 hores. És per açò que es recomana als residents en les urbanitzacions del sud que utilitzen el camí Cabanes i als qui vulguen accedir a l'Arenal des del port que l'única via oberta serà la Via Augusta. La Policia assenyala que en qualsevol cas l'accés de vehicles d'emergència està garantit i demana col·laboració als conductors, perquè facen cas a les seues indicacions perquè la prova esportiva es desenvolupe amb seguretat.

 

Repte Solidari

De forma paral·lela al Trixabia, la fitness boutique SyncroLab ha organitzat un repte solidari que es desenvoluparà en el mateix passeig de l'Arenal. Des de dissabte de vesprada hi haurà instal·lades 11 bicicletes estàtiques en les quals s'espera acumular 1.000 minuts de rodatge entre tots els qui vulguen participar. Si s'arriba a aquesta xifra, SyncroLab donarà 1.000 euros a la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valencià per a recolzar als paraciclistes.