Xàbia apel·la a la seguretat i reforça amb bolardos la prohibició d'aparcar en la baixada a la cala de la Barraca

22 ago 2018 La Policia ha interposat més de 100 denúncies per estacionar en zona il·legal i bloquejar l'accés als vehicles d'emergència

L'Ajuntament de Xàbia ha instal·lat hui una línia de bolardos de plàstic en dos trams de la baixada a la Cala de la Barraca per a evitar que els vehicles estacionen en les cunetes, ja que malgrat estar retolades amb una línia groga, molts conductors fan cas omís a aquesta prohibició.

Des del Consistori s'ha pres aquesta decisió de manera urgent, per motius de seguretat, i arran d'un informe policial que posa en relleu la massificació d'aquest vial i les dificultats d'accés que pateixen els vehicles d'emergència, com les ambulàncies, quan han d'atendre serveis en aquesta platja.

Els problemes de tràfic en la Barraca s'arrosseguen des del passat estiu i per açò a principis d'estiu es va realitzar una actuació de pintura viària delimitant els carrils de circulació, habilitant una xicoteta rotonda i pintant línies grogues en les zones perilloses per a evitar l'aparcament. No obstant açò, la Policia es veu desbordada per l'incompliment reiterat d'aquesta prohibició. Així, després de més de 100 denúncies imposades i la retirada de vehicles amb la grua sol·licitaven que s'impedira físicament l'estacionament en els llocs on més afecta la circulació per a garantir el mínim accés en cas d'emergència sanitària o incendi.

Aquest matí, la brigada municipal ha instal·lat els bolardos i des del departament de Seguretat Ciutadana s'apel·la a la responsabilitat dels conductors recordant que si no respecten aquestes prohibicions i dificulten el treball dels cossos d'emergència s'estan posant en risc a si mateixos i als altres.