El dilluns de Sant Vicent serà festiu a Xàbia el pròxim any

16 ago 2018

A partir del pròxim any, el 24 de juny (Sant Joan), serà festiu en tota la Comunitat Valenciana. Aquesta decisió del govern autonòmic atén a una reclamació històrica de la província d'Alacant, que demanava que la seua festa gran s'equiparara a la Sant Josep de València.

Arran d'aquest anunci, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha signat un decret modificant els festius locals designats per al 2019. A Xàbia, fins ara, els dos dies de festa local eren el 8 de setembre (Mare de Déu del Loreto) i s'alternava entre el 3 de maig (Pujada del Nazareno) i el 24 de juny (Sant Joan). Amb la declaració de Sant Joan com a festiu en tota la Comunitat, a partir d'ara les festes locals seran sempre el 3 de maig i 8 de setembre.

No obstant açò, en 2019 la festivitat del Loreto és diumenge, per la qual cosa l'Ajuntament desvia el festiu local a una altra data: el dilluns 29 d'abril, Sant Vicent.

L'alcalde ha assenyalat que s'ha triat aquest dia, últim de les pasqües, perquè era festiu autonòmic fins a fa uns anys i segueix sent-ho per al calendari escolar, per tant és una jornada en la que molts dels veïns segueixen organitzant activitats amb els amics o la família.