Les festes del Loreto de Xàbia presenten el seu programa oficial del 2018

15 ago 2018

La regidoria de Festes i la comissió del Loreto han presentat aquest dimarts 14 d'agost el llibre oficial de la festa, una publicació amb portada dissenyada per Álvaro Monfort i que a més de les habituals col·laboracions literàries inclou el programa d'aquesta celebració amb la qual el municipi acomiada l'estiu.

A l'acte, celebrat en la plaça Comare Maruja Varó, han assistit l'alcalde, José Chulvi, el regidor Antonio Miragall i els majorals d'enguany: Nieves Morató Serrat i Carlos Buigues Gómez; Marta Bañuls Toledo i Daniel Mengual Marí; Patricia Pedrós Martínez i Jesús Mata Treviño; Raquel Violero Castellanos i Vicente Gavilá Buigues; i Francisco Borrell Sancho i Andrea Rodríguez Leal.

Precisament la presentació dels festers, el dissabte 25 d'agost a les 23 hores en l'avinguda Jaume I serà el primer dels actes grans. La vetlada la completarà una actuació de l'orquestra Montecarlo.

Abans hi haurà nit d'humor (diumenge 19 d'agost) o la marató de donacions de sang en memòria de Dionís Henarejos (dimarts 22). El programa està replet de competicions esportives, actes de germanor i a partir del divendres 31 d'agost prenen tot el protagonisme els bous a la mar (que es perllonguen fins al 5 de setembre) i el seu reeixit baret de la comissió.

Destaquen en el programa el dia del xiquet que serà el diumenge 2 de setembre, un dia replet d'activitats i jocs que tancarà la cavalcada de carrosses i un correfocs.

A partir del dijous 6 de setembre, es concentren els actes més oficials, com l'ofrena de flors, les cercaviles i les processons (el divendres 7 serà la dedicada el Crist del Mar i el dia 8 la de la Mare de Deu del Loreto). Aquest últim dia de festes, els veïns de Duanes viuran amb fervor tota una jornada dedicada a la patrona, amb eucaristia, processó  i el sensacional Castell de focs artificials aquàtic que clausura les festes.