El millor jazz arriba aquest cap de setmana a Xàbia

03 ago 2018 El festival arranca aquest dissabte amb un concert doble de Frank Catalano i Ximo Tébar

Xàbia comença el compte arrere per a la gran cita cultural de l'estiu. Aquest dissabte, 4 d'agost, arranca la XVIII edició del Xàbia Jazz, el festival internacional que omple les primeres nits d'agost d'interessants propostes d'aquest estil musical.  El certamen alçarà el teló a les 22’30 hores amb un concert doble que estarà protagonitzat pel reconegut saxofonista de Chicago, Frank Catalano, qui ha tocat amb músics de la talla del guitarrista Santana o figures del jazz com Randy Brecker, Louie Bellson, Milers Davis, Betty Carter, Tito Puente o Tony Benett. Catalano és conegut pel seu jazz vigorós i eloqüent, dotat d'una gran sensibilitat i capacitat d'improvisació, entre bebop i modernitat, que retorna a la seua herència del blues de Chicago.

La segona part serà a càrrec de la Ximo Tébar Band, liderada pel reconegut guitarrista valencià i que presenten el seu treball “Alma & *United”, resultat del seu treball de recerca sobre la fusió de la música mediterrània amb el jazz i que recrea estàndards de Shorter, Gillespie, Ellington, Desmond, Mingus o Monk.

El diumenge 5 prendrà l'escenari l'energia de la BVR Flamenc Big Band, que fusiona flamenc i jazz. Així doncs, els palmells, el calaix flamenc o la guitarra assemblaran amb els instruments més típics del jazz, tot açò acompanyat pels balls de Karen Lugo, una balladora mexicana guardonada amb diversos premis internacionals, tant de ball com de coreografia i que ha actuat en la pel·lícula Flamenc Flamenc, de Carlos Saura i com primera ballarina de l'espectacle El follet i el rellotge.

L'última nit arriba tot un luxe per al Xàbia Jazz, la cantant francesa Cyrille Aimeé, una de les veus més importants del panorama jazzístic actual. Enamorada del gypsy jazz és referent per la seua mescla de ritmes del Carib, melodies franceses i jazz vocal a la manera d'Ella Fitzgerald, que l'han convertit en una artista venerada en una de les veus amb més futur del jazz.

Les entrades, a 15 euros, es poden adquirir de forma anticipada en les oficines de turisme o via online en https://www.instanticket.es/. També en taquilla les hores prèvies al concert (hi ha descomptes per a estudiants, jubilats i per als quals compren l'abonament de tot el festival).