El trompetista Simon Höfele protagonitza el concert del dimecres en el cicle Musica a l’ Estiu de Xàbia

24 jul 2018

Al llarg d’aquesta setmana, desenes de músics arribats de diferents racons del món perfeccionen la seua tècnica interpretativa amb la XXXIII edició del curs internacional Música a l’Estiu que dirigeix Thomas Indermühle. Les instal·lacions del Conservatori de Xàbia acullen aquests dies les classes del propi Indermühle (oboè), José Luis Estellés (clarinet), David Tomás Realp (fagot), Will Sanders (trompa), Vicens Prats (flauta) i com a novetat de Simon Höfele, reeixit trompetista que des d'enguany se suma a l'elenc de professors.

Per a realçar aquesta incorporació, Höfele oferirà en solitari un dels recitals que acompanyen al festival. Serà aquest dimecres (25 de juliol) a les 22’30 hores en la plaça de l'església i comptarà amb l'acompanyament de la pianista Eglina Agnese.

Simon Höfele, als seus 24 anys, està considerat com un dels trompetistes més emocionants de la seua generació. Ha guanyat diversos concursos i debutat en solitari en importants festivals i amb orquestres com la Royal Concertgebouw Orchestra, Xangai Philharmonic, BBC Philharmonic, BBC Scottish Symphony Orchestra, Ulster Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Konzerthausorchester Berlin, SWR Symphonieorchester, Beethoven Orchestre Bonn, Mahler Chamber Orchestra, Münchener Kammerorchester i Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

Ara el públic de Xàbia té l'oportunitat de gaudir gratuïtament del seu concert, que serà a l'aire lliure.

El festival que acompanya al curs internacional Música a l’Estiu el obri el dimarts el Grup Polifònic Ars Nova, que baix la direcció de Pere Vicalet interpretarà un programa especial sota el lema “25 anys bategant al uníson del mateix cor”, amb peces d'estil minimalista signades pel compositor noruec Ola Gjeilo. El concert, que inclou poemes d'autors com Juan de la Creu, vol plasmar una espècie de viatge des d'un satèl·lit a Xàbia, veient-la com una ciutat oberta a les cultures. El grup coral comptarà amb una cuidada escenografia i el suport d'un quartet de corda, piano i una guitarra elèctrica.

El dijous 26 i divendres 27 prenen el protagonisme els ja tradicionals concerts de càmera dels professors del curs, el propi Höfele, Vicens Prats (flauta), Thomas Indermühle (oboè), José Luis Estellés (clarinet), David Tomás Realp (fagot) i Will Sanders (trompa), mentre que el diumenge 29, els alumnes oferiran el concert de clausura.

Totes les actuacions seran en la plaça de l'Església, un emplaçament emblemàtic que s'ha recuperat en els últims anys, sempre a les 22’30 hores i amb l'assistència totalment gratuïta per al públic.