Frank Catalano, Ximo Tébar, la BVR Flamenc Big Band i la cantant Cyrille Aimeé protagonitzen el Xàbia Jazz 2018

17 jul 2018 El reconegut festival celebra la seua XVIII edició del 4 al 6 d'agost

El Festival Xàbia Jazz presenta un any més un cartell amb noms de primer nivell per a la seua XVIII edició. El regidor de Cultura, Quico Moragues, i el director artístic del certamen, Kiko Berenguer, han detallat hui el programa de concerts, que se celebraran les nits del dissabte 4 al dilluns 6 d'agost en la plaça de la Constitució, sempre a les 22’30 hores.

Igual que en els últims anys, el certamen alçarà el teló amb un concert doble que estarà protagonitzat pel reconegut saxofonista de Chicago, Frank Catalano, qui ha tocat amb músics de la talla del guitarrista Santana o figures del jazz com Randy Brecker, Louie Bellson, Milers Davis, Betty Carter, Tito Puente o Tony Benett. Catalano és conegut pel seu jazz vigorós i eloqüent, dotat d'una gran sensibilitat i capacitat d'improvisació, entre bebop i modernitat, que retorna a la seua herència del blues de Chicago.

La segona part serà a càrrec de la Ximo Tébar Band, liderada pel reconegut guitarrista valencià i que presenten el seu treball “Alma & United”, resultat del seu treball de recerca sobre la fusió de la música mediterrània amb el jazz i que recrea estàndards de Shorter, Gillespie, Ellington, Desmond, Mingus o Monk.

El diumenge 5 prendrà l'escenari l'energia de la BVR Flamenco Big Band, que fusiona flamenc i jazz. Així doncs, les palmes, el calaix flamenc o la guitarra assemblaran amb els instruments més típics del jazz, tot açò acompanyat pels balls de Karen Lugo, una balladora mexicana guardonada amb diversos premis internacionals, tant de ball com de coreografia i que ha actuat en la pel·lícula Flamenco Flamenco, de Carlos Saura i com primera ballarina de l'espectacle El duende y el reloj.

L'última nit arriba tot un luxe per al Xàbia Jazz, la cantant francesa Cyrille Aimeé, una de les veus més importants del panorama jazzístic actual. Enamorada del gypsy jazz és referent per la seua mescla de ritmes del Carib, melodies franceses i jazz vocal a la manera d'Ella Fitzgerald, que l'han convertit en una artista venerada en una de les veus amb més futur del jazz.

Tant el regidor de Cultura com l'alcalde, José Chulvi, han animat a veïns i visitants al fet que gaudisquen d'aquesta 18 edició del festival, que va ser un dels pioners en la comarca i arriba a la seua majoria d'edat com a referent de l'oferta cultural estiuenca del municipi.

Les entrades, a 15 euros, es poden adquirir de forma anticipada en les oficines de turisme i en taquilla les hores prèvies al concert (hi ha descomptes per a estudiants, jubilats i per als quals compren l'abonament de tot el festival).