Tomás Ruíz i José Vicente Serra “Miero”, premis 9 d’octubre Vila de Xàbia 2018

17 jul 2018

L'Ajuntament de Xàbia sotmetrà aquest mes a votació plenària la proposta per als premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia, que ha sigut aprovada aquesta setmana en comissió de cultura. L'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, han avançat el nom dels dos guardonats enguany: Tomás Ruiz pels seus valors cívics i José Vicente Serra “Miero” en l’apartat de solidaritat. En tots dos casos, el nomenament s'ha acordat per unanimitat de tots els partits.

En el cas de Tomás Ruíz, el reconeixement valora la seua llarga trajectòria com difusor i agitador cultural en el nostre poble, a més de ser pioner en la promoció de l'art a Xàbia. Ruíz va obrir en 1968  “Ambolo”, la primera sala d'art de Xàbia i en 1972 va impulsar una fita de primer nivell com l'exposició d'una col·lecció de dibuixos de Pablo Picasso. Tomás també va ser l'ideòleg del projecte “Llocs Lliures”, exposició urbana que moltíssims veïns i visitants encara recorden amb admiració i estima i és un dels membres fundadors del grup d'artistes de la Marina Alta De Reüll, encara hui en actiu.

Per la seua banda, José Vicente Serra Bolufer “Miero” és una persona coneguda i molt apreciada a Xàbia per la seua defensa convençuda de la naturalesa i col·laboració desinteressada en la seguretat dels altres. Actualment és president de l'agrupació local de Protecció Civil però ja des de molt temps arrere ha demostrat el seu compromís cada vegada que ha sigut necessari sense que calguera demanar-li-ho, fora foc, vent, neu o pluges torrencials. En qualsevol situació d'emergència, sempre està Miero ajudant, donant seguretat sense esquivar esforços ni responsabilitat.

Com a membre del Centre Excursionista també ha impulsat tasques socials com per exemple el marcatge de diverses sendes del nostre terme, així com la defensa i difusió dels nostres valors patrimonials.