L'avantguarda cultural es dóna cita aquesta setmana a Xàbia amb els cursos internacionals de percussió contemporània i soundpainting

10 jul 2018 Tots els dies hi haurà concerts en diferents espais públics

Aquesta setmana, Xàbia es converteix en un punt de referència en la cultura més avantguardista amb la celebració de l'II European Meeting of Contemporany Percussion i la I Trobada Anual del nordamericà Walter Thompson sobre Soundpainting, el llenguatge universal de senyals que s'utilitza per a compondre en directe i donar les indicacions necessàries a músics, actors, ballarins i artistes perquè la interpreten simultàniament.

Els dos cursos, que porten associats concerts que enriquiran durant tota la setmana l'oferta cultural en la vila, han atret a músics arribats de tot el país i altres punts del món. També de docents valencians, perquè tots dos cursos han programat formació avalada pel sindicat Cefire artístic expressiu.

Respecte a la trobada de percussió, a més de ser una cita ineludible per als experts en percussió contemporània, també és un vehicle per a acostar al públic el que es cou en aquesta disciplina. Cada nit hi haurà concerts en diferents espais del municipi. Anit (dilluns) va arrancar la programació amb una performance en el riurau d’Arnauda en la qual van participar també els músics del Centre Artístic Musical i a la nit, va actuar el conjunt xinés Gufeng Percussion Group amb solistes com Philippe Spiesser i Shanling Jiao.

Hui dimarts els ritmes es traslladen a la Casa de Cultura amb el grup australià Speak Percussion i Juanjo Guillen i al llarg de la setmana hi haurà actuacions en la Casa del Cable, les pistes de padel, el cafè Duplex o l'església del Loreto.

En el Conservatori conviuen aquesta setmana els percussionistes amb soundpainters arribats de Bilbao, Barcelona, València, París, Nova York, Berlín, Bèlgica, Bulgària o França. Els qui vulguen ser testimonis d'aquesta curiosa disciplina considerada com a eina per a l'art comunitari tindran opció d'assistir a un concert el divendres 13 de juliol, en la plaça Maruja Varó a les 20 hores.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha animat a veïns i visitants a que aprofiten aquesta oportunitat per a descobrir la música més avantguardista i poc habitual en les programacions de poble amb tots els concerts gratuïts previstos aquesta setmana.