Amjasa no cobrarà l'aigua al Centre de Dia de Xàbia a canvi que es reserven places per a les persones sense recursos

10 jul 2018 L'hídrica inclou aquest acord entre les seues mesures de gestió social

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, ha subscrit aquest matí un conveni de col·laboració amb el Centre de Dia Sor María de Betania pel qual es compromet a proveir-ho gratuïtament d'aigua potable a canvi que el centre reserve places per a les persones sense recursos. L'acord  l’han signat el president de Amjasa i alcalde de Xàbia, José Chulvi i la superiora de l'ordre religiosa que gestiona el centre en presència de la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, qui ha comentat la col·laboració existent i el suport que reben d'aquest centre en casos de majors que precisen d'atenció.

I es que el Centre de Dia és una solució idònia per a famílies amb majors al seu càrrec, ja que els dóna la possibilitat de tenir un respir durant unes hores al dia (el de Xàbia fa atenció geriàtrica de 8 a 20 hores)  sense haver de desvincular a la persona que precisa atencions i cures especials de l'entorn familiar. Per al propi major és també positiu ja que a més de la cura i atenció mèdica, realitza tallers i teràpies per a exercitar-se cognitivament.

Amb aquest gest, Amjasa reforça la seua vocació social en la vila, que també inclou ajudes puntuals a clubs i associacions locals així com mesurades de gestió social per a ajudar a les persones en situació de pobresa energètica.