Xàbia reforça la formació dels residents en zones forestals per a reduir el risc d'incendis

05 jul 2018 La campanya informativa STOP Al FOC estarà el proper dimecres 11 en Balcón al Mar

La campanya informativa “Stop al foc. Protegeix el teu Habitatge i la teua Urbanització” de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha fet hui la seua primera parada a Xàbia. Ha sigut en el parc de Pinosol i dimecres que ve dia 11 repetirà en la seu de l'associació de veïns de Balcóna al Mar (10’30 hores).

Stop al foc parteix de l'estratègia que considera imprescindible involucrar a la ciutadania en la prevenció d'incendis, sobretot en interfície urbà forestal, i a fer-los veure que són els primers interessats a fer tot el possible per protegir les seues cases i el seu entorn.

Els experts en prevenció van a les pròpies urbanitzacions que tenen el risc més elevat de veure's afectades pel foc per a advertir als seus habitants que viure en aquest tipus de zones els fa tenir més opcions de viure un incendi, donar-los informació útil de prevenció, reacció i autoprotecció adequada davant una emergència i apel·lar a la seua responsabilitat per a evitar que els seus actes inconscients tinguen conseqüències desastroses per a tots.

L'alcalde, José Chulvi, i la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, han coincidit en la importància d'extremar les precaucions en aquestes zones en les quals conviuen la massa forestal i els habitatges, ja que les estadístiques indiquen que un elevat percentatge dels incendis tenen el seu origen en negligències o l'incompliment de les prohibicions de fer foc. És per açò que han insistit en la necessitat que la ciutadania prenga consciència que el seu compromís és vital per a protegir l'entorn natural.

Xàbia contínua així la seua aposta per la prevenció d'incendis que ja va començar el passat any, en coordinació amb l'empresa especialitzada Medi XXI, amb xarrades informatives en diverses urbanitzacions o la creació d'una guia amb instruccions bàsiques d'autoprotecció que es va repartir per totes les urbanitzacions i immobiliàries que lloguen propietats a l'estiu.

També s'ha aprovat el pla de Prevenció Local, que planifica tota la política en aquesta matèria per als pròxims deu anys.