La secció de l’EOI de Xàbia passa a dependre de Dénia i evita així que els seus alumnes es desplacen a Benidorm per a exàmens o tràmits

03 jul 2018 Els nous estudiants poden formalitzar la seua preinscripció fins al dia 12 de juliol en la web del centre

A partir d'aquest curs, Xàbia s'estrena com a secció de l'Escola Oficial d'Idiomes de Dénia. Amb aquest canvi organitzatiu (abans era un aulari de la seu de Benidorm), els alumnes ja no hauran de desplaçar-se a Benidorm per a fer els exàmens o emplenar qualsevol tràmit, a més de facilitar-los la continuació dels seus estudis en nivells avançats.

Tal com ha assenyalat l'edil d'Educació, Montse Villaverde, amb el canvi es dóna resposta a una reivindicació de l'alumnat i es facilita l'aprenentatge de llengües a Xàbia, alguna cosa fonamental per a un municipi amb tanta diversitat i turisme.

La directora de l’EOI Dénia, María Galbis, ha posat l'accent en la primera conseqüència del canvi: els que realitzen la preinscripció per a iniciar la seua formació el pròxim curs deuen fer-ho ja en la web del seu nou centre: http://eoidenia.edu.gva.es/ que té un apartat específic per a la secció de Xàbia.

El termini és fins al 12 de juliol i de moment s'impartirà francès A1 i A2, anglès A1, A2 i B1 i alemany A1 i A2. Galbis ha recordat als qui tenen estudis previs que està la possibilitat de realitzar una prova per a saber exactament en quin nivell matricular-se.

El cap d'estudis del centre, Bernhard Feiner, ha aprofitat per a animar als alumnes a participar en el sondeig que tenen obert en la web per a temptejar el nombre de persones interessades a cursar el B2 d'anglès a Xàbia i el resultat del qual serà clau perquè la Conselleria concedisca la seua implantació.

Respecte als antics alumnes, l’EOI farà un trasllat massiu d'expedients des de Benidorm a Dénia perquè el canvi no els comporte ni despesa ni tràmits extra. Els que volen continuar els seus estudis poden matricular-se en la secretaria de Dénia, que des d'aquesta setmana també estrena nova ubicació en el carrer dels Híades,10 (dependències de l'Institut d'Educació Secundària nº3) o directament en la Casa de Cultura de Xàbia els dies 25, 26 i 27 de juliol, dates en la qual es desplaça el personal de l’EOI i a més podran comptar amb l'assessorament del personal municipal, ha assenyalat la regidora.

La secció de l’EOI a Xàbia té com a seu l'IES número 1 (Avinguda Augusta num 2). Actualment compta amb 12 grups d'alumnes i està treballant en millores com la creació d'una biblioteca.