L'Ajuntament de Xàbia assumeix directament la neteja de les dotacions esportives al acomiadar per incompliment a l'empresa

02 jul 2018

L'Ajuntament de Xàbia ha rescindit el contracte amb l'empresa Companyia Valenciana per a la Integració i el Desenvolupament SL (Grup SIFU) que des de desembre de 2016 tenia adjudicat el servei de neteja de les zones esportives. A partir d'ara i fins que puga licitar-se de nou aquest servei, serà el Consistori qui assumisca amb mitjans i personal propi el manteniment directe d'aquestes instal·lacions, com són el camp dels Mesquides, els vestuaris del camp de futbol municipal, el trinquet, la zona esportiva de l'Arenal o el pavelló cobert.

L'Ajuntament tanca així un expedient replet de queixes pel mal servei d'aquesta empresa, que segons ha pogut constatar l'Administració, ha incomplit l'acordat en el contracte tant en horari com en la utilització de la maquinària necessària i el més important: la formació del seu personal i la supervisió que els treballadors es presentaren a fer els seus torns.

Els informes municipals reflecteixen des de pràcticament l'inici de la contractació, que suposa per a l'Ajuntament una despesa anual de 78.133 euros, els continus incompliments que feien que les instal·lacions municipals acumularen brutícia, la qual cosa a més d'un greu perjudici per als usuaris pot constituir un problema sanitari. És per açò que es va obrir un expedient sancionador que ha acabat amb la rescissió del contracte, un tràmit que està avalat per un dictamen del Consell Jurídic Consultiu.