L'Ajuntament de Xàbia habilita una rotonda en la cala de la Barraca per a donar més fluïdesa al tràfic

29 jun 2018 Serveis té llest en la Guàrdia un punt de recepció de banyistes para quan entre el vigor la regulació d'accés amb cotxe a la Granadella

El departament de Serveis segueix condicionant les zones més turístiques abans de l'inici del mes de juliol. La regidora Kika Mata assenyala que aquesta setmana s'ha repintat la zona d'aparcament de la cala La Barraca amb la intenció de donar solució als problemes de tràfic que es viuen en els dies de màxima afluència. En aquest sentit, s'ha habilitat una xicoteta rotonda al final de la carretera per a facilitar les maniobres d'eixida dels cotxes i s'ha actuat en zones municipals per a guanyar algunes places d'aparcament, a més de retolar zona reservada per a motos i per a persones amb mobilitat reduïda.

En relació a l'accés a les cales, Serveis també ha condicionat una zona municipal en la urbanització la Guàrdia Park com a punt de recepció dels banyistes que aquest estiu baixen en transport públic a la cala de la Granadella. I es que, com ja es va assajar el passat estiu, l'Ajuntament de Xàbia regularà en julio i agost l'accés en hores punta a aquesta platja amb una barrera, que es baixarà quan l'aparcament a peu de la platja estiga complet i oferirà com a alternativa un tren turístic gratuït.

Aquesta regulació entrarà en vigor en els pròxims dies quan acabe el procés de licitació d'aquest transport públic. Fins llavors, l'accés a la Granadella està obert tot el dia.

No obstant açò, ja està preparada en el carrer de L’Oroneta un àrea d'aparcament amb 69 places, a més de la disponibilitat a estacionar en cordó en els carrers limítrofs com La Falzia, que s'ha repintat i endreçat. També s'ha instal·lat ja una parada amb bancs i ombra per als quals esperen el transport públic complementada d'un panell amb tota la informació sobre la Granadella, tant de la platja com de la zona forestal

Una altra acció de millora a l'entorn de platges que s'ha dut a terme aquests dies és l'esbrosse del Primer Muntanyar.