Xàbia reforça la senyalització en els passos de vianants més conflictius

13 jun 2018

La regidoria de Serveis de Xàbia està reforçant la senyalització i pintura viària en els punts més conflictius quant a seguretat vial. La regidora Kika Mata explica que fa uns mesos que el personal tècnic del seu departament va començar a mantenir reunions amb els responsables de la Policia Local per a detectar quins són els punts negres del tràfic urbà i quins són les mesures que es poden implementar des del propi Ajuntament per a reduir la sinistralitat.

Així, una vegada adjudicat el contracte anual per a la pintura viària (pressupostat en total per 45.000 euros) s'ha començat a repassar els punts de pas per als vianants. Però també s'han instal·lat senyals lluminosos en alguns dels més perillosos com els de la rotonda del Wok o front la discoteca Molí Blanc, tots dos en la carretera del Pla, enfront de l'Institut Musical Solc (avinguda Juan Carlos I) i en l'avinguda Trenc d’Alba. En aquestes dues vies, a més, es van a instal·lar de forma pilot uns reflectors captafars per a veure si donen bon resultat.

Malgrat aquestes actuacions en seguretat vial, des de la Policia Local indiquen que el principal problema és que no es compleixen les limitacions de velocitat pel que es va a adquirir un radar mòbil per a poder fer controls dins del terme municipal.

Des de Serveis afigen que també la Diputació està realitzant treballs de pintura en carreteres i rotondes de la seua demarcació com el Camí Cabanes.

L'Ajuntament acabarà tota aquesta bateria d'intervencions en pintura viària abans de l'estiu i reservarà part del contracte per a necessitats que puguen sorgir en els pròxims mesos i per a preparar els itineraris escolars abans de l'inici del nou curs.