Xàbia realitza durant Fogueres una campanya de sensibilització i prevenció del consum d'alcohol i drogues

13 jun 2018

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Xàbia realitzarà una campanya de conscienciació i informació durant les festes de Fogueres de Sant Joan.

Aquest servei municipal comptarà amb la col·laboració de l'associació Controla Club, que els primers dies de festes visitarà els casals de les penyes més joves per a tractar de conscienciar-los perquè siguen responsables durant aquests dies i eviten el consum d'alcohol i altres drogues. El col·lectiu, a més de consells, repartirà una guia de com viure les festes de forma saludable.

Una altra de les accions preparades és la que realitzarà el personal de la UPCCA i voluntaris de la Creu Roja en una de les discomòvils de la setmana vinent. La nit del dia 19 instal·larà una carpa informativa en la qual a més comptaran amb alcoholímetre perquè els assistents siguen conscients del seu nivell d'alcohol.

A més, es repartiran en comerços de la vila els cartells d'aquesta campanya titulada “Gaudeix sense additius” perquè els pengen en els seus aparadors.

Com recorda la regidora de Serveis Socials, Pepa Gisbert, desplegar aquest tipus de campanyes és un dels compromisos de l'Ajuntament dins del Pla Municipal de Prevenció de Drogodependències en vigor, un document que ressenya les festes patronals com un dels contextos en els quals majors consums abusius s'observen entre els més joves.