Xàbia acollirà als millors percussionistes del món a partir del 9 de juliol en la II edició del festival Àgora

11 jun 2018 Els concerts se celebraran en diferents espais de Xàbia Històrica i el barri de Duanes

La percussió més avantguardista dels cinc continents i els experiments sonors més audaços es podran gaudir a Xàbia a partir del dia 9 de juliol en la II edició del festival Àgora de Percussió. Així ho han explicat els seus directors, Juanjo Guillem i Joan Soriano, en una roda de premsa en la qual també han estat presents el regidor de Cultura, Quico Moragues, i l'alcalde de Xàbia, José Chulvi.

 

El festival Àgora compleix la seua segona edició amb una oferta que reunirà artistes vinguts d'Austràlia, Dinamarca, Colòmbia, Xile, Argentina, Itàlia, Rússia o Taiwan entre uns altres. Es tracta d'una selecció de la música més avantguardista en aquest gènere que, com va explicar Quico Moragues “confirma la condició de pionera de Xàbia en l'escena musical valenciana, gràcies a festivals com a Música a l'Estiu, que va arrancar en 1985, les 18 edicions de Xàbia Jazz o les 17 de Xàbia Folk. Sumar ara un festival de la importància internacional de l'Àgora de percussió és un luxe per a nosaltres”.

 

En la mateixa línia es va expressar l'alcalde, José Chulvi, qui va valorar que “l'aposta cultural de Xàbia no s'enfoca als esdeveniments de masses, sinó en els esdeveniments de qualitat; allò que ens distingeix de la resta durant tot l'any i ens fa ser molt més que sol i platja. Malgrat les dificultats de tot tipus que trobem, la regidoria de Cultura ha aconseguit consolidar una de les ofertes més potents i interessants de tota la Comunitat”.

 

Tant Guillem com Soriano van explicar que aquest festival oferirà la possibilitat d'acostar-se a propostes molt diferents, des dels concerts de xicotet format, com el qual acollirà la Casa del Cable fins a grans propostes d'avantguarda com la del Riurau d'Arnauda en la qual el públic podrà “desplaçar-se a través del concert i trencar així la concepció estàtica d'aquests espectacles” o el pavelló Miguel Buigues, en la zona de les pistes de pàdel, entre uns altres.

 

Un aspecte important del festival, serà la part formativa; en ella s'han seleccionat vuit propostes d'entre les més de cent que s'han rebut de tot el món, perquè els seus artífexs – tots ells professionals de prestigi – les puguen treballar i estrenar amb els alumnes a Xàbia.

 

Finalment, Joan Soriano va posar de manifest la importància “que una Administració com l'Ajuntament de Xàbia reforce aquelles manifestacions de qualitat que, no obstant açò, el mercat a voltes deixa de costat”.