Xàbia acomiada juny amb la seua festa més internacional

08 jun 2018 22 països participen en aquest festival que mostra cultura i gastronomia de gran part de les nacionalitats de conviuen en la vila

El Festival Internacional torna fidel a la seua cita anual a Xàbia. Del dijous 28 al dissabte 30 de juny, l'avinguda Augusta es converteix en el punt de reunió de residents nascuts en diferents racons del món que per uns dies es converteixen en els ambaixadors del millor de la seua cultura i gastronomia per a la seua terra d'acolliment.

L'esdeveniment, pioner a posar en valor la cultura gastronòmica, compleix la seua 23 edició mantenint format habitual. Obrirà a les 18 hores amb accés gratuït per a tots i estarà amenitzat amb actuacions de música i ball.

Com ha explicat el president de l'associació cultural del Festival Internacional, Raúl de Lope, l'esdeveniment va decidir fa uns anys posar límit al nombre de stands participants per a mantenir la comoditat i tenir els serveis ben dimensionaments, per la qual cosa solament s'accepta la incorporació de nous països quan hi ha alguna baixa. Enguany, entren Irlanda, Rússia i Equador, que al costat d'Espanya, Madagascar; Mèxic; el Marroc; Argentina; Itàlia; Uruguai, Polònia, França Colòmbia, Alemanya, Anglaterra, Holanda, Bèlgica, Veneçuela, Cuba, Xile i Suïssa composen l'oferta internacional. També Xàbia i Creu Roja tindran un lloc promocional i com és habitual, l'associació de veïns Hispanòfils de Balcón al Mar obrirà la seua popular cerveseria germana.

De Lope ha agraït el treball de tota l'associació per a poder oferir un any més aquesta popular festa, que té un públic fidel i que està oberta a un públic familiar i de totes les edats. Des de l'associació han convidat a veïns i visitants a passar-se per “un festival bonic, acollidor i divertit en el qual us rebrem amb els braços oberts”.

L'alcalde, José Chulvi, ha assenyalat que el Festival Internacional és ja tot un clàssic en la programació festiva de l'any i és una mostra que “Xàbia som un poble xicotet en nombre d'habitants però gran en diversitat (conviuen prop de 80 nacionalitats diferents) i un exemple que es pot compartir un espai geogràfic mantenint les nostres particularitats i enriquint-nos amb elles”.

Tant Chulvi com el regidor de Festes, Antonio Miragall, han convingut que aquesta festa és referent en tota la comarca, han felicitat a l'associació promotora per la seua il·lusió, esforç i treball per mantenir-la i han aprofitat per a animar a tots els veïns de la Marina Alta a visitar-la.

El programa complet del festival es podrà consultar en la revista del festival, dissenyada per Merche Valdés i amb un tiratge de 8.000 exemplars i 50.000 flyers que repartirà l'associació en punts habituals i la seua desfilada de presentació, que serà  el diumenge 17 de juny.