Xàbia reunirà aquest estiu a més de 30 artistes del món experts en soundpainting

06 jun 2018 La trobada també inclou un taller per a docents d'aquest peculiar llenguatge artístic impartit pel seu creador, Walter Thompson

Xàbia reforça encara més la seua potent oferta musical per a l'estiu amb la I Trobada de Soundpainting, un llenguatge universal de senyals que s'utilitza per a compondre en directe i que la peça puga ser interpretada simultàniament pels músics, actors, ballarins i artistes.

La trobada serà del 9 al 14 de juliol, paral·lel a l'II Festival de percussió contemporània Àgora Percussió, i reunirà a més de 30 artistes arribats de tot el món. Per al regidor de Cultura, Quico Moragues, és tot un luxe que Xàbia entre el circuit d'aquest grup d’experts, que anteriorment han celebrat les seues trobades en ciutats com París, Londres, Nova York o Milà.

En aquest fòrum de debat anual explicaran com a director amb el mateix creador del soundpainting, el músic nord-americà Walter Thompson i podran compartir les seues experiències al voltant d'aquest llenguatge per a la composició en temps real, és a dir, en el mateix moment en què s'executa.

En aquesta disciplina, el soundpainter (el compositor), es col·loca enfront del grup d'intèrprets i a través d'una sèrie de signes expressats amb les mans i el cos, els indica i modela les accions a realitzar pel grup. Aquest llenguatge soundpainting va sorgir en els anys 70 de la mà de Thompson i des de llavors ha sigut utilitzat com una eina potent a diferents nivells, tant per als artistes professionals com per als docents que han començat a introduir-ho en l'àmbit educatiu. De fet, dins d'aquesta trobada s'inclou per primera vegada un curs específic del servei de formació al professorat –CEFIRE- de vuit hores de durada i especialment adreçat a docents. Impartit pel propi Walter Thompson, tindrà lloc el dimarts 10 de juliol en el Conservatori Professional de Música de Xàbia.

També dins de la trobada, s'ha programat un concert final en la Plaça de la Comare Maruja Varó (a les 20 hores), on el públic podrà escoltar una mostra d'aquest nou llenguatge per a l'art multidisciplinari.

Aquest fòrum se suma als festivals musicals d'estiu ja programats per Cultura com a Música a l’Estiu (música de cambra), Festival Classica Riurau (piano), Àgora Percussió (percussió contemporània) i Xàbia Jazz, arredonint així l'oferta cultural per a la temporada estiuenca.