Les “EcoEscoles” de la Marina es reuneixen aquest divendres a Xàbia

05 jun 2018 La jornada de presentació dels projectes d'educació agroecològica està prevista aquest divendres en la sala polivalent

Aquest divendres, 8 de juny, tindrà lloc a Xàbia la Jornada de presentació de resultats de les “EcoEscoles”, un projecte seleccionat per la seua innovació educativa i que involucra a 20 centres educatius de la comarca, entre ells els sis de primària existents a Xàbia.

Segons explica la regidora d'Educació, Montse Villaverde, aquesta vintena de col·legis treballen des de fa mesos en xarxa per a “compartir,  desenvolupar i innovar amb metodologies relacionades amb el medi ambient. Es tracta d'experiències relacionades amb l'educació agroecològica o mediambiental, com per exemple els horts escolars o els menjadors escolars ecològics que funcionen en determinades escoles.

En el cas de Xàbia tots els centres han treballat aquest curs un projecte d'hort escolar en el qual han après com conrear hortalisses que després han sigut emprades en el propi menjador del col·legi i fins i tot els alumnes s'han pogut portar algun producte a les seues cases, per la qual cosa indirectament ha servit per a promoure l'alimentació sana i equilibrada.

La jornada se celebrarà en Sala Polivalent del Portal del Clot de Xàbia el divendres al matí –de les 10 a les 12:15 hores,  i pretén ser un punt de trobada entre els diferents agents i centres educatius implicats en el procés d'introducció d'aquest tipus d'experiències en les escoles, a més d'un lloc per a poder compartir-les entre totes les persones interessades.

Villaverde afig que aquesta reunió serveix també per a reforçar el nexe d'unió comarcal tant en el sector educatiu com para els que treballen en l'agricultura i els serveis de restauració. “Un espai de creació de sinergies, de debat sobre la recerca dels horts escolars ecològics, una alimentació més sana i més equilibrada per als nostres xiquets i joves pot tenir efectes decisius sobre la salut i desenvolupament local-rural.