Amjasa tanca els seus comptes de 2017 amb un benefici que frega el milió d'euros i que es destinarà a millores de la xarxa hídrica

31 may 2018 L'empresa municipal de Xàbia redueix les seues emissions de CO2 fins a arribar als mateixos nivells que un habitatge unifamiliar

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha celebrat avui una junta general per a aprovar els seus comptes del 2017, un exercici econòmic que es tanca amb 956.000 euros de beneficis que, seguint el mateix esquema que els últims anys, es reinvertirà en obres de millora de la xarxa.

L'hídrica, que compta amb 27.156 abonats, va subministrar al llarg de l'any n total de 6.957.889 metres cúbics d'aigua potable i malgrat gestionar 15 instal·lacions de bombeig, tres pous i la seu central d'oficines, ha aconseguit reduir les seues emissions de CO2 als mateixos nivells que un habitatge unifamiliar. Açò es deu al compromís de l'empresa amb les polítiques d'eficiència energètica i a la compra d'energia a elèctrica a fonts renovables, ha explicat el gerent, José Luis Henarejos, qui ha avançat que seguint aquesta línia estan preparant  una licitació per a renovar la flota de vehicles i la majoria d'ells ja seran elèctrics o híbrids, completat així la conversió que es va iniciar fa dos anys (4 dels seus cotxes ja són elèctrics).

Altres objectius que s'ha marcat Amjasa per al 2018 són millorar l'atenció integral als abonats, incorporar a la seua xarxa les urbanitzacions pendents, tancar el cicle integral de l'aigua i optimitzar els rendiments hidràulics i de xarxa.

En aquest sentit, serà de gran utilitat l'eina informàtica que estan elaborant en col·laboració amb la Universitat Politècnica, ja que “permet simular l'impacte que tindria la realització de determinades obres de millora i per tant, poder triar quines són les més rendibles a l'hora de planificar el pla d'inversions” ha apuntat Henarejos.

En la memòria de gestió que ha presentat el gerent davant la junta general, que està formada per la Corporació, s'ha repassat les xifres de negoci i també les accions de caràcter social, com les mesures de suport a les persones en situació de pobresa energètica o el foment del treball amb els proveïdors locals. En aquest sentit, Amjasa ha treballat amb 288 proveïdors dels quals 88 són locals i altres 32 de la comarca. En total ha invertit més d'un milió d'euros en aquests subministraments.

Quant a la gestió de la xarxa, aquest exercici s'han substituït 6’3 quilòmetres de canonades (dels 596 totals) i 2.876 comptadors.

L'alcalde i president de Amjasa, José Chulvi, ha felicitat als treballadors i al consell d'administració per aquestes bones dades i per mantenir la dinàmica positiva que encadena Amjasa des de fa set anys en la gestió i prestació del que és un servei bàsic i fonamental.