Les danses del Corpus omplin de tradició aquest diumenge el centre de Xàbia

30 may 2018

Xàbia celebra aquest diumenge, 3 de juny, la festivitat religiosa del Corpus i igual que les últimes dues dècades, la processó estarà acompanyada per les tradicionals danses del Corpus.

El Grup de Danses Portitxol és el col·lectiu que ha recuperat aquest arrelat costum valencià i cada any assaja a grups d'escolars del Vicente Tena, Graüll i Trenc d’Alba els balls rituals i d'oficis.

Els xicotets eixiran el diumenge acompanyats per les dolçaines i percussió de la Colla Portixol per a escenificar els balls de cintes, dansa de la Moma, dansa dels negrets, dansa dels nans, dansa dels pastorets, dansa dels cavallets, turcs i turques, dansa dels llauradors, dansa del "paloteig", dansa de les panderetes, dansa de les gitanetes, dansa de les pastoretes o dansa dels polonesos.

L'actuació començarà a les 19 hores en la plaça de l'església i servirà de preludi a la processó dels xiquets i xiquetes que enguany han pres la comunió en la parròquia de Sant Bartolomé, que començarà sobre les 19’30 hores.