Xàbia presenta un important pla d'acció que reuneix obres per valor de 2 milions i la redacció dels projectes més esperats

29 may 2018 Aquesta planificació deixarà encarrilades abans d'acabar la legislatura la piscina, el central cinema, el polígon industrial o la senda del Montañar

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat avui les principals línies de “Xàbia En Marxa” un pla d'acció per a 2018 i els primers mesos de 2019 que suposarà una inversió d'uns 2 milions d'euros. Aquest full de ruta, a més d'incloure obres que s'executaran enguany, servirà per a redactar una important bateria de projectes i deixar-los així encarrilats per a quan hi haja disponibilitat pressupostària o s'òbriguen vies de subvenció. En total, és una planificació estratègica a mitjà termini per valor aproximat de 20 milions d'euros.

L'alcalde, José Chulvi, i el regidor de Projectes de Ciutat, Paco Torres, han avançat part d'aquesta ambiciosa projecció que arreplega peticions que han fet arribar a l'executiu diferents associacions, col·lectius o veïns. “Totes són obres que repercuteixen directament en el benestar de les persones, la qualitat de vida de Xàbia o la bona marxa de l'economia del nostre poble gràcies a tenir millors infraestructures i resultar més atractius i competitius” ha valorat l'alcalde, qui ha afegit que Xàbia en marxa “és la continuació de l'esperit de treball i d'inversió contínua que estem mantenint des que vam accedir a l'alcaldia”, com els plans d'asfaltat, les reformes urbanes en l'Avinguda de Lepanto, Jaume I o la del carrer Cervantes i la nova coberta del Camp de Futbol, entre uns altres.

El pla, que s'ha treballat de forma transversal des de diverses regidories i comportarà millores en tots els nuclis urbans la vila, es divideix en sis grans àrees. La primera és la que engloba la redacció de diversos projectes estratègics, com el de la piscina municipal (119.000 euros), la rehabilitació del Central Cinema com a sala cultural polivalent (61.000 euros), el concurs d'idees per a la Senda Litoral del Montañar  (50.000 euros), una nova escoleta municipal (35.000 euros) i la licitació de la primera fase del polígon industrial Catarroges.

El segon bloc atén les principals necessitats esportives amb un pavelló cobert en el Freginal (2.000.000 euros que se sol·licitaran a la Diputació d'Alacant), la  renovació de la gespa del camp de futbol (270.000 euros), la redacció del projecte de renovació de la coberta i paviment del pavelló Miguel Buigues (28.000 euros) i la instal·lació de nous vestuaris en el camp dels Mesquides (7.100 euros).

Un altre conjunt d'inversió és en equipaments de Cultura i Patrimoni i inclou la pavimentació del Riurau d’Arnauda (110.000 euros) i la instal·lació allí d'una màquina trilladora de pansa (60.000 euros), la restauració de la Creu Coberta del Trinquet per a complir la Llei de Memòria Històrica (34.000 euros) i la redacció del projecte per a restaurar la pintura interior de l'ermita del Calvari (6.000 euros).

El quart bloc arreplega intervencions de xicotet urbanisme, com la reforma de voreres en diferents punts de l'Arenal (420.000 euros), la renovació de voreres en Juan Carlos I (147.000 euros) i l'adreça d'obra per a construir una gossera municipal  (18.000 euros)

En l'apartat de millora viària i de la mobilitat, l'Ajuntament asfaltarà el pàrquing de la zona de Mesquides en Duanes ( 115.000 euros) les rondes del Centre Històric (270.000 euros), el carrer Pic Tort (223.000 euros) repararà un mur de contenció del riu Gorgos (164.000 euros) i redactarà els projectes de rotondes en Juan Carlos I i Pla-Tamarits (28.000 euros).

Finalment s'ha englobat inversions en sostenibilitat i eficiència energètica com un pla de renovació d'unes 1.000 fanals LED en tot el municipi (750.000 euros), la instal·lació d'il·luminació en els accessos al passeig de l'Arenal (28.000 euros) i la redacció del projecte de diferents punts de recarrega per a cotxes elèctrics (4.000 euros).

Com ha assenyalat l'alcalde, aquest gran pla inversor és possible gràcies a l'esforç dels veïns i a una política econòmica realista, que ha reduït el deute de 43 a 6 milions d'euros. A més, no és una planificació tancada ja que se segueix treballant en ella i anirà incorporant nous projectes que complisquen les expectatives de la ciutadania.