El concurs internacional de piano Vila de Xàbia reunirà als joves talents del 28 de juny a l'1 de juliol

28 may 2018 El certamen es desenvoluparà en la sala polivalent del Portal del Clot i és d'accés lliure per als aficionats

L'Associació de Professionals i Amics de la Música de Xàbia i el regidor de Cultura, Quico Moragues, han presentat hui la VI edició del Concurs Internacional de Piano "Vila de Xàbia" un certamen que reunirà a Xàbia als joves talents del piano del 28 de juny a l'1 de juliol.

Com ha explicat la directora artística del concurs, Nati Ballarín, enguany hi haurà cinc categories: la de xicotets intèrprets (fins a 9 anys),  la infantil (de 10 a 12 anys), juvenil (de 13 a 15 anys), joves promeses (de 16 a 18 anys)  i la sènior (de 19 a 24 anys). Entre els premis als guanyadors enguany destaca un piano híbrid celviano donat per Casio o l'enregistrament d'un CD en el segell KNS classical, a més de premis en metàl·lic patrocinats pel Club Rotary, la Casa de Andalucia o l'empresa MSP Easy Life o els trofeus dissenyats per l'escultor Toni Marí.

El jurat està compost per prestigiosos pianistes i professors com Rintaro Akamatsu (Japó), Achille Gallo (Itàlia), Julianna Kiss (Hongria), Xin Wang (Xina) i la pròpia Nati Ballarín. Destacar que l'organització, aprofitant l'estada del prestigiós concertista Akamatsu programarà un recital la nit del 27 de juny.

Perquè, tal com ha assenyalat la presidenta de APAM, Mónica Suárez,  amb aquest concurs, a més de promocionar els talents emergents i ajudar a les noves generacions de músics, l'associació també cerca enriquir la vida cultural de Xàbia. I és que, totes les fases del concurs, que es desenvoluparà en la sala polivalent del Portal del Clot, són d'entrada lliure i gratuïta.

Per la seua banda, el regidor de Cultura ha agraït la implicació d'aquest col·lectiu en la promoció musical tant amb aquest concurs internacional com amb el Festival Internacional de Música al Riurau. Un esdeveniment que ja planifica la seua IV edició per als dies 5 al 8 de juliol i que comptarà amb unes vetlades de música protagonitzades per grans artistes en un entorn amb tant encant com el Riurau d’Arnauda.