El Beach Tennis Xàbia es converteix en un torneig internacional

25 may 2018 La competició, que se celebra del 16 al 19 de juny, també manté la categoria amateur

El Beach Tennis Xàbia continua la seua evolució i en la qual serà la seua cinquena edició dóna el salt per a convertir-se en un torn de caràcter internacional. El seu organitzador, José Bas, va confirmar ahir que ja hi ha inscrits jugadors originaris de països com Japó, Veneçuela, a més de les primeres figures que despunten a Espanya i França en aquest esport emergent.

La competició d'enguany, que se celebrarà del 16 al 19 de juny en la platja de l'Arenal, es presenta doncs d'un altíssim nivell i serà puntuable per al Circuit nacional de Tennis Platja. No obstant açò, el torneig manté també la seua categoria amateur per a obrir-se als esportistes de la zona, ja que segueix amb la seua vocació de promocionar aquesta modalitat esportiva.

Bas ha detallat que les categories federades –masculina, femenina i mixta- es disputaran el dissabte 16 de juny durant tot el dia mentre que el quadre final es disputarà en diumenge. En categories amateur, en primer lloc es disputarà una “fase classificació” on es formaren grups dels quals es classificaren les primeres parelles per a la fase final, que tindrà caràcter d'eliminatòria directa.

Aquest torneig compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xabia i diversos sponsors, que arredoniran amb els seus regals els premis en metàl·lic que estan en joc per valor de 2500 dòlars per a les categories federades. A més, jugadors disposaran de servei de fisioterapeutes i altres comoditats perquè gaudisquen al màxim d'aquesta competició a Xàbia.

Tant el regidor d'Esports, Vicent Colomer, com l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, van mostrar el seu respatler a aquest torneig que serveix per a dinamitzar la platja de l'Arenal amb usos esportius. El tennis platja és un esport molt espectacular per al públic per la seua rapidesa i tècnica i, a més, les dates en les quals se celebra la competició, en plenes festes de Fogueres, serviran tant perquè els participants coneguen la Xàbia més popular com perquè aquells que vulguen alguna cosa diferent a la festa tinguen un espectacle en plena platja.