Les Fogueres de Sant Joan Xàbia 2018 fan públic el programa oficial de la festa

24 may 2018 Com a novetats, el reforç de les activitats de germanor entre les penyes i un taller per a aprendre a trenar les corones de la Nit dels Focs

L'Ajuntament de Xàbia i la comissió de Fogueres han presentat hui el programa oficial de Sant Joan 2018, un senyal que anuncia que les festes estan molt a prop. Com és habitual, els càrrecs festers han sigut els primers a poder fullejar aquest llibre que a més de detallar la programació arreplega totes les fotos dels protagonistes dels Fogueres i s'arredoneix amb col·laboracions literàries sobre la història local.

La reina major, Marta Arnal, ha posat veu a la il·lusió de tota la quintà del 2018 “L’Esclafit, festa i enfit” assenyalant que estan tots molt emocionats i impacients tant per veure el llibret foguerer com perquè comença el compte arrere per a Sant Joan.

Lola Ivars, en representació de Fogueres Xàbia, ha avançat les novetats d'un programa que manté la seua essència i tradició. Així doncs, com a principals canvis estan l'eliminació dels bous al carrer a les nits i la seua substitució per més actes nocturns per a la convivència de penyes, com un concurs de paelles o un concurs tipus gran Prix. Una altra variació afectarà al recorregut de l'Ofrena de flors, que eixirà del parc de Thiviers i un acte nou és el taller per a aprendre a trenar les tradicionals corones de vidriella amb les quals es bota la Nit dels Focs, que enguany en caure en dissabte s'espera multitudinària.

Un altre acte que s'ha destacat des de Fogueres és el concert gratuït del grup Txarango, (dijous 21) que protagonitzarà la nit de rock al costat del Doctor Krápula i els locals Arsènic i Diàspora.

El regidor de Festes, Antonio Miragall, ha agraït a la Comissió de Fogueres tot el treball que hi ha darrere de l'organització d'uns festejos com els santjoaners, que mobilitzen a milers de persones entre quintss, comissions infantils i juvenil i penyes. “Hem volgut que les festes d'enguany siguen de tots, que ens unisquen i traguen el millor de nosaltres” ha assenyalat l'edil.

Tant Miragall com l'alcalde, José Chulvi, han insistit a donar les gràcies al xicotet grup de persones que de forma voluntària i desinteressada sosté la comissió festera i que amb la millor intenció intenta programar unes festes amb oferta per a tots els gustos.

Chulvi, així mateix, ha convidat a tota Xàbia al fet que participe en les festes i animat als quintos al fet que les gaudisquen al màxim i contagien a la resta de la població amb el seu entusiasme i alegria.

Les Fogueres 2018 tindran el seu primer acte oficial la nit del dissabte 9 de juny amb la proclamació dels festers de la Cort, dames i reina de Fogueres 2018. Serà a partir de les 23 hores en la plaça de la Constitució  i després amenitzarà la vetlada l'orquestra la Tribu. Els més xicotets de la festa tindran el seu propi acte de proclamació la vesprada del diumenge, a partir de les 20 hores en la plaça Constitució en un cap de setmana que ho completaran diferents competicions esportives.

Després d'aquest preludi per a donar a conèixer als protagonistes de la festa, el tret d'eixida oficial serà el dijous, 14 de juny amb el pregó oficial que la reines, Marta Arnal i la xiqueta Gisela Fernández, i les autoritats municipals donaran en la plaça de l'Ajuntament. Per davant, deu dies de frenètica activitat: bous al carrer, dia de les Quintades, cercaviles, esports, vetlades d'humor i música amb orquestres i actuacions especials com el concert Una Nit de Cinema a càrrec de la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia. I com no, amb els actes més emblemàtics i tradicionals com les ofrenes de flors i de “Raïm i bacores” a Sant Joan, la Nit dels Focs, les carrosses i la cremà.