Educació dóna llum verda a les millores en els col·legis Vicente Tena i Trenc d’Alba de Xàbia

21 may 2018 L'Ajuntament porta a ple sol·licitar a la conselleria assumir la gestió de les obres dins del pla Edificant

L'Ajuntament de Xàbia sotmetrà aquesta setmana a votació del ple demanar formalment a la Conselleria d'Educació que comence a delegar al municipi la gestió directa de les obres de millora en els col·legis i instituts, seguint el pla autonòmic Edificant.

Aquest sistema permet involucrar-se als Ajuntaments que disposen dels mitjans tècnics necessaris per a agilitzar la tramitació de les obres pendents en infraestructures educatives (en un context en el qual la meitat dels 1.300 centres educatius de la Comunitat necessiten algun tipus d'obra). Així doncs, l'Ajuntament de Xàbia s'encarregarà de contractar i gestionar les obres que, açò sí, finançarà la Conselleria d'Educació, administració que té la competència en la matèria i que ja ha anunciat una inversió global a Xàbia per valor d'uns de 8 milions d'euros.

La regidora d'Educació, Montse Villaverde, ha recordat que l'Ajuntament ja compta amb el vistiplau de la Conselleria per als projectes en tots els centres educatius, de primària i de secundària. Ara s'estan presentant les memòries valorades de cadascun d'ells perquè siguen revisats pels tècnics d'Educació i de moment ja s'ha donat llum verda a dues les intervencions que proposava l'Ajuntament, encara que en les pròximes dates s'espera que vagen arribant els permisos per a totes.

Els dos projectes pels quals es començarà són el del Trenc d’Alba, en el qual es construirà un gimnàs, ampliarà el menjador i la cuina, reformarà els banys i renovarà els jocs infantils (amb pressupost total d'1.158.802,39 euros) i el que afecta al Vicente Tena, una obra està encaminada a reformar integralment el gimnàs, dotar al centre d'una escala d'emergència i reformar els banys que utilitzen els alumnes d'infantil (amb pressupost de 465.516,00 euros).

L'Ajuntament segueix pendent de la resolució de la Generalitat en la qual és la reforma més important del pla local: la del col·legi Graüll. La conselleria ha de decidir si es construeix un nou aulari i es reforma integralment les instal·lacions existents o si, directament, es derroca i construeix un centre totalment nou