Xàbia contracta un vigilant per a atallar els abocaments descontrolats en els punts verds

10 may 2018

El departament de Medi ambient va a contractar un vigilant específic per a controlar que es faça un bon ús dels punts verds i amb tal d'atallar els abocaments incontrolats que danyen la imatge d'aquests espais. Segons expliquen des de la regidoria que dirigeix Kika Mata, l'estiu passat ja es va tirar mà d'aquest tipus de control extra, que va iniciar més de 40 expedients d'infracció a persones que tiraven enderrocs o estris de gran grandària fora dels contenidors així com a professionals de jardineria que deixaven allí el verd quan la seua obligació és portar-ho a Ramblars (solament es permet tirar residus verds si són generats a nivell domèstic, a xicoteta escala).

El vigilant farà visites sorpresa a la vintena de punts verds que hi ha distribuïts pel terme municipal per a intentar sorprendre in situ als quals fan mal ús. Des de Serveis lamenten que el comportament incívic d'uns pocs perjudique la imatge general del municipi i genere a la comunitat despeses extra, ja que cada vegada que algú deixa els seus desfets per fora dels contenidors s'ha d'ordenar neteja extra, amb el pertinent cost.

La situació és especialment incomprensible mentre que Xàbia és un dels municipis que més facilitats dóna en gestió de residus, amb més de 20 punts verds per a la recollida selectiva, un ecoparc municipal amb ampli horari, una zona de transferències per al verd i serveis d'arreplegada porta a porta específics per al cartó i per als mobles i estris a aquells que ho sol·liciten en el telèfon 900 102 149.

Resultat d'aquesta política són les altes dades de reciclatge que es mantenen en els últims anys ja que se separa el paper/cartó, el vidre, la roba i calçat o l'oli de cuina, un esforç general que es veu entelat per la irresponsabilitat d'uns pocs.