L'Ajuntament de Xàbia mostra el seu suport al Montgorock, referent per la seua gran qualitat musical i promoure valors socials

08 may 2018 El Festival es suma al moviment de lluita contra els abusos a dones

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i els promotors del Montgorock Festival, Josan Serrano i Mari Cruz Gisbert, han oferit hui una roda de premsa conjunta per a valorar l'impacte turístic i social que està aconseguint l'edició del 2018, que se celebrarà aquest cap de setmana (11 i 12 de maig) amb pràcticament el 95% de les entrades venudes.

L'alcalde ha assegurat que el festival, amb caps de cartell com Tequila i Gran Cañón, ja s'ha convertit en una “cita obligada” per als aficionats al rock nacional i en una basa potent per a desestacionalitzar el turisme, ja que és un atractiu determinant perquè aquests dies s'hagen omplert tots els hotels i lloguers turístics. Per açò, el Consistori col·labora amb la cessió de l'espai per al festival, l'assessorament tècnic per a les autoritzacions o el suport a la seguretat amb la Policia Local, Protecció Civil, a més del reforç del màrqueting i la difusió des de les xarxes de Turisme.

Chulvi ha assenyalat que aquest valor promocional s'ha vist reforçat en ser triat per la Generalitat Valenciana per a formar part de la marca “Mediterranew musix”, amb la qual l'Agència Valenciana de Turisme que publicita els festivals més referents i la capacitat que tenen la música i la cultura per a atraure al viatger i consolidar la imatge de destinació mediterrània.

L'alcalde també ha destacat que, a més del seu impacte turístic, el Montgorock és un festival que cuida a la gent de Xàbia, amb descomptes en les entrades i concerts gratuïts fóra del recinte. I sobretot, que és un esdeveniment que s'està convertint en tot un referent pels seus valors socials, amb accions com la seua participació en la campanya “Festivals Responsables” del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències, els seus donatius a l'aula per a xiquets i xiquetes amb autisme del col·legi públic l'Arenal o la novetat d'enguany, que és la seua presa de partit en la lluita contra els abusos a les dones.

En aquest sentit, Josan Serrano i Mari Cruz Gisbert han detallat que un dels escenaris lluirà la frase “No és No” i que en l'entrada al recinte del festival, la regidoria d'Igualtat i l'associació Xàbia Sense Murs instal·laran un punt morat i formaran una brigada feminista per a informar, conscienciar i prevenir possibles situacions d'abusos contra la dona.

Els promotors del festival han recordat altres peculiaritats del Montgorock, com la zona infantil que gestionarà el grup Waldorf de Xàbia (els xiquets i xiquetes fins a 12 anys tenen accés gratuït) així com els serveis disponibles per al públic, com les cuines caravanes, el mercat ambulant hippy o els pases vip amb accés al fossat.

El Montgorock arrancarà la vesprada del divendres. Aquesta primera jornada l'encapçalarà Tequila, la mítica banda liderada per Ariel Rot i Alejo Stivel que arranca la seua gira de comiat aqueix mateix dia, i es pujaran també a l'escenari Rulo i La Contrabanda,  La M.O.D.A., Sexy Zebras, Guadalupe Plata, Agoraphobia, Embusteros, Badlands, The Vibrowaves i Dûrga.

El dissabte 12 de maig el lidera una altra exclusiva de Montgorock Xàbia Festival,  Gran Cañón, el supergrup format per Leiva, Carlos Tarque (M Clan), Ovidi (Los Zigarros) i Julián Maeso que també en la seua única actuació en festivals. També estaran La Raíz, Sidecars, Vinila Von Bismark, Kitai, Diners, Santero i Los Muchachos, Desvariados, Los Labios, Correos, Nixon, Deliri, Indian Hawk, Lost River Bastards i Femme Fractal.

Com l'any passat, en Montgorock Xàbia Festival també ha programat un concert gratuït en la platja. El dissabte 12 de maig al matí els d'Almeria Nixon i els valencians Deliri i Lost River Bastards posaran la nota musical amb un concert al Montgo Di Bongo per a tot aquell que vulga gaudir del rock en directe a vora mar.