Sis alumnes del col·legi María Inmaculada participaran en la final territorial del concurs Technovation Challenge

20 abr 2018

L'alcalde, José Chulvi, ha rebut aquest matí a les sis alumnes de 3º ESO del Col·legi María Inmaculada que han sigut seleccionades per a la final territorial del concurs Technovation Challenge, impulsat per l'empresa sense ànim de lucre Iridescent que ofereix a xiquetes de tot el món formació per a ser emprenedores i capdavanteres tecnològiques.

A través d'aquesta competició, es pretén animar a les xiques a submergir-se en el món de la programació i empreniment, així com despertar vocacions tecnològiques per a reduir la bretxa de gènere existent en aqueixes carreres professionals.

Amb l'assessorament de la professora d'Informàtica, les alumnes del María Inmaculada han elaborat dos projectes diferents, amb els seus corresponents plans de negoci i app per a mòbil. Un d'ells està enfocat al medi ambient, en concret al foment del reciclatge, mentre que l'altre atén a una necessitat social com és tractar de lluitar contra la solitud de les persones majors.

Ara hauran de presentar-los el pròxim 6 de maig en la final regional que se celebra en la Universitat davant un jurat en la Universitat Politècnica i en la qual participaran unes 450 estudiants.  Si passen a la fase nacional, hauran de defensar els seus projectes en anglès.

L'alcalde les ha felicitat per la qualitat i utilitat dels dos projectes, que donen resposta a necessitats reals del municipi i els ha desitjat molta sort per a la final autonòmica.