Xàbia commemora el Dia Internacional del Llibre amb una lectura del Quixot

13 abr 2018 Els usuaris més xicotets de la Biblioteca van celebrar ahir el Dia Internacional del Llibre Infantil gaudint d'un contacontes

La Biblioteca Pública de Xàbia, dins de les seues accions per fomentar la lectura, ha preparat per a aquest mes d'abril activitats commemoratives per al Dia Internacional del Llibre, que se celebra el 23 d'abril, i el Dia Internacional del Llibre Infantil.

Precisament aquesta efemèride, que recorda a tot el món el naixement d'Hans

Christian Andersen el 2 d'abril, es va celebrar ahir amb un contacontes especial d'una de les històries més famoses del repertori de l'escriptor danés: El Soldadet de Plom.

En la sala infantil, un nodrit grup de joves lectors van gaudir de la representació i al seu terme, van aprendre a confeccionar un punt de lectura amb l'ajuda de l'animadora i el personal de la Biblioteca.

La Biblioteca de Xàbia es va adherir així a la campanya que l'Organització Espanyola per al llibre Infantil i Juvenil (OEPLI).

Aquest mateix mes coincideix una altra data de gran simbolisme per als amants de la lectura: El Dia Internacional del Llibre, que se celebra el dilluns 23 d'abril. Per a donar visibilitat a aquest dia, des de la Biblioteca s'ha preparat una lectura continuada durant quatre hores del llibre “El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes. La començarà l'alcalde, José Chulvi, a les 10 hores en la plaça de l'Ajuntament i la tancarà el regidor de Cultura, Quico Moragues a les 14 hores.

També participaran, entre uns altres, els alumnes de l'IES Antoni Llidó, de la EPA i membres del Consell dels Xiquets.