Xàbia Folk arranca la seua edició de 2018 amb el concert del duo Criatures

13 abr 2018 El festival d'enguany reuneix a Carmen París, Quamlibet, La Balkan Paradise Orchestra i Besarabia

El festival de música tradicional i d'arrel que organitza l'Ajuntament de Xàbia des de fa quasi vint anys torna fidel a la seua cita una primavera més. El Xàbia Folk alçarà el teló amb el seu concert de presentació divendres que ve, 20 d'abril, a les 20 hores en la Casa de Cultura. Aquesta actuació, de xicotet format i to intimista, es planteja com una manera d'obrir boca abans del festival ja que serveix per a presentar les propostes que enguany pujaran a l'escenari de la carpa instal·lada en la Plaça Constitució.

Els encarregats d'obrir el festival són Criatures, un duo de sonoritat mediterrània compost per Ivó Jordà i Marçal Ramón que amb acordió i gralla (una espècie de dolçaina) reinterpreten la música que ve de la terra amb calidesa, humilitat i bellesa. A Xàbia presentaran el seu últim treball Taumàtrop, amb el qual volen transportar a l'espectador a un món imaginari en el qual tot gira al voltant de la música d'arrel.

Tant el concert de presentació com la resta d'actuacions en la Plaça de la Constitució i l'ermita de Santa Llúcia –del 4 al 6 de maig- són de caràcter gratuït. El cartell d'enguany ho componen Carmen París & Nabyla Maan (divendres, 4 de maig a les 22’30 hores), Quamlibet (dissabte, 5 de maig a les 19 hores), Balkan Paradise Orchestra (dissabte, 5 de maig 22’30 hores) i Besarabia (diumenge, 6 de maig a les 12 hores en l'ermita de Santa Llúcia).

L'organització del Xàbia Folk és a càrrec del departament municipal de Cultura que dirigeix Quico Moragues, i dels membres de l'agrupació folk local La Romàntica del Saladar.