José Antonio Monfort, nou Intendent de la Policia Local de Xàbia

12 abr 2018

El saló de plens de l'Ajuntament de Xàbia ha acollit avui la presa de possessió de José Antonio Monfort com a Intendent de la Policia Local de Xàbia. La sala s'ha omplert de companys i amics en un acte que ha estat presidit per l'alcalde, José Chulvi, i la regidora de Seguretat, Pepa Gisbert.

El màxim responsable municipal ha dirigit unes emotives paraules a Monfort, a qui ha definit com una “persona íntegra, treballador sense horaris ni impediments, sensible amb les persones i amb el poble, capaç de trobar solucions assenyades ja siga en el dia a dia o sotmès a la pressió més exigent”.

L'alcalde ha recordat que al costat del cap de la policia ha viscut els moments més difícils (incendis, temporals, inundacions o situacions personals molt delicades) i sempre ha sigut una garantia i gran suport, “mantenint la calma i l'eficàcia quan el més fàcil era tot el contrari”. Tant Chulvi com l'edil de Seguretat li han desitjat molta sort en aquesta nova etapa.

José Antonio Monfort va entrar com a agent al gener de 1989 i ha desenvolupat la seua carrera professional íntegrament en la Policia de Xàbia. Titulat en Seguretat Pública per la Universitat d'Alacant, l'any 2000 es va convertir en oficial, en 2009 va ascendir a inspector i des de 2014, de forma provisional, va assumir la Prefectura de la Policia Local després del pas a segona activitat de l'anterior intendent, Cristóbal Buigues.

Després d'haver superat una nova fase d'oposició i complir amb la corresponent formació en l'Institut Valencià de la Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), Monfort ara pren possessió de la plaça com a intendent amb el repte de continuar amb la seua línia de treball, que és convertir a la Policia Local de Xàbia en un cos concorde a les necessitats actuals i sobretot, més pròxima als ciutadans.

Alguns dels canvis que ha impulsat des que està en la prefectura és la creació d'unitats com la de l'Agent Tutor, Agent Mediador o Unitat de Comeses Especials, a més d'afermar la Unitat d'Atenció i Protecció Social (UAPS) i reforçar la col·laboració amb associacions veïnals i col·lectius voluntaris que contribueixen a la seguretat local, com a Creu Roja o Protecció Civil.

Monfort també ha donat un impuls a la comunicació entre policia i ciutadania, tant a través dels diferents canals institucionals, com en un apartat propi de la web municipal que arreplega tots els temes relacionats amb el cos local i les seues funcions.