Xàbia Port i la ARX s'uneixen per a rellançar el concurs de cruet de peix donant-li caràcter autonòmic i un premi d'1.000 euros

29 mar 2018 La competició serà el 21 d'abril i la inscripció (solament per a professionals del sector) ja està oberta

Les associacions de comerciants i empresaris Xàbia Port i la de Restauradores ARX s'uneixen per a donar continuïtat al concurs gastronòmic de cruet de peix Vila de Xàbia, que té com a objectiu posar en valor un plat de la cuina tradicional local que a més utilitza com a base el peix de la badia.

En la que serà la seua cinquena edició, aquest concurs canvia de concepció obrint-se a tots els professionals de la Comunitat Valenciana i dotant-se amb un important premi en metàl·lic de 1.000 euros.

Tal com expliquen des de l'organització, el concurs s'integrarà dins del festival “Peix i davantal” que se celebrarà el dissabte 21 d'abril en les instal·lacions de la llotja pesquera, ja que aquesta acció servirà també per a promocionar aquest espai emblemàtic.

El concurs està dirigit a tots els professionals del sector hostaler, sempre que participen en representació d'una empresa o entitat afí a la gastronomia situada a la Comunitat Valenciana.

El cuiner podrà estar acompanyat d'un ajudant i tots els participants comptaran amb els mateixos ingredients per a elaborar el plat, que aportarà l'organització (excepte els condiments i els útils per a elaborar-ho com el paellero, focs i gas).

El concurs començarà sobre les 11 hores i a les 13’30 hores serà la presentació de plats i degustació per part del jurat,  que estarà compost per un crític gastronòmic, dos xefs de reconegut prestigi, un membre de la Confraria de Pescadors de Xàbia i una persona  que aglutine experiència sobre la cuina tradicional del municipi o comarca.

El guanyador es portarà 1.000 euros, un diploma i un xec regal del patrocinador HOSTELBE per valor de 200 euros en subministraments hostalers.

La inscripció està oberta fins al dimecres 11 d'abril i pot formalitzar-se via correu electrònic al mail infoxabiaport@gmail.com o per correu postal a Espai Artefactus (1ªPlanta), carrer Mestre Ángel Palencia, 6 codi postal 03730 de Xàbia (Alacant) indicant com a assumpte “Concurs CRUET DE PEIX VILA DE XÀBIA 2018.

Per a més informació, els interessats poden contactar també en el telèfon 667 690 785  (de dilluns a divendres de 10 a 13 hores).