Xàbia activa un operatiu de vigilància forestal especial per a Setmana Santa

27 mar 2018 L'Arenal comptarà amb servei de socorristes durant aquests dies

La regidoria de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències de Xàbia ha preparat un dispositiu de vigilància forestal especial per a aquestes festes de pasqua. Des d'ahir dilluns, la Policia Local dedica una patrulla específica a controlar les zones de més risc i a partir del dijous sant, 29 de març, s'engega una dotació de Protecció Civil dotada d’una motobomba que realitzarà labors de vigilància de 10 a 21 hores tots els dies festius.

L'operatiu servirà per a reforçar la prevenció i la capacitat de resposta ràpida en cas d'emergències, i està planificat en coordinació amb el parc comarcal de bombers.

No obstant açò, des de la Policia Local es fa una crida als ciutadans perquè extremen la prudència, sobretot després que ahir dilluns es registraren dos incendis en contenidors per l'abocament de brases de barbacoa encara enceses. També es demana que no encenguen foc o material pirotècnic en espais de risc  i que s'atenguen les recomanacions o indicacions dels encarregats de la vigilància forestal en les zones públiques o d'oci.

Un altre dispositiu de seguretat específic per a Setmana Santa és el de seguretat, coordinat per la Policia Local, i el de vigilància en la platja de l'Arenal, que en horari d'11 a 19 hores compta amb tres socorristes, una ambulància i una embarcació els dies 29, 30 i 31 de març, 1 i 2 d'abril (Setmana Santa) i 7 i 8 d'abril (cap de setmana de Sant Vicent).

Un altre servei per a atendre la demanda turística d'aquesta Setmana Santa i Pasqua és el que presta l'àrea sanitària en l'Arenal, on ha obert aquest cap de setmana en consultori auxiliar en l'Avinguda de París nº 18. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres (de 10 a 18 hores) i els dissabtes de 10 a 15 hores. Fora d'aquest horari, les Urgències s'atendran en el centre de salut de la Plaça de la Constitució de Xàbia