La pianista Marta Espinós actua aquest dissabte a Xàbia amb un recital sobre els reflexes de Bach en la música dels segles XX i XXI

21 mar 2018 El concert és a les 21 hores en l'església de Sant Bartolomé i té entrada gratuïta

Pot un compositor “amagar-se” en una partitura composta dos-cents anys després de la seua mort? En “The Bach Mirror. Reflexes bachians en el piano dels segles XX i XXI”, la pianista de Xàbia Marta Espinós, entusiasta intèrpret de Bach, explica i interpreta obres del geni alemany en diàleg amb unes altres que li reten homenatge des de la modernitat.

Aquest dissabte, 24 de març, la pianista torna al seu municipi natal amb aquest projecte musical que reuneix una selecció de peces basades en el motiu B-A-C-H, la “signatura musical” bachiana a partir de les lletres i la seua correspondència en notes en la nomenclatura anglosaxona, així com unes altres que reflecteixen la influència formal i estètica de Bach sobre compositors com Honegger, Rota, Poulenc, Ligeti, Gubaidulina o Ximo Cano, de qui s'inclou una estrena encarregada per a aquest projecte.

El concert, serà a les 21 hores en l'església de Sant Bartolomé. Inclòs en el cicle Els Colors de la Música que organitza la regidoria de Cultura, tindrà entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament.

Els assistents podran gaudir tant de la destresa al piano de Marta Espinós com dels seus comentaris, ja que aquesta músic està especialitzada en noves fórmules sobre l'escenari que faciliten una comunicació més fluïda amb l'audiència, amb l'objectiu d'acostar la música clàssica i contemporània a tots els públics i fer-la comprensible.

Després de cursar el Certificat d'Artista i el Màster d'Interpretació Pianística en Meadows  School of the Arts, Southern Methodist University (Dallas, EUA) amb el Maestro Joaquín Achúcarro, Marta Espinós s'estableix com una de les apostes pianístiques més inusuals del panorama espanyol.

Especialitzada en teixir relacions transversals entre la música i pràcticament qualsevol disciplina o temàtica, Marta desenvolupa una important faceta de comissària musical dins de l'empresa especialitzada “Lo Otro” que combina amb la seua carrera de concertista.