Més de 250 escolars de tots els col·legis de Xàbia participen en el taller “Perduts en la ciutat”

14 mar 2018 L'activitat s'inscriu dins del projecte “Pas a Pas, Camins Escolars”

Els 250 xiquets i xiquetes de tots els col·legis de Xàbia estan participant aquests dies en un taller titulat “Perduts en la Ciutat”, inclòs en el projecte “Pas a Pas, Camins Escolars” i que té com a objectiu consolidar la participació dels sis centres. Tal com expliquen els dinamitzadors d'aquest pla de mobilitat urbana, l'activitat ha emprat una metodologia que combina el valor educatiu amb el lúdic i els permet comprovar de primera mà, com el resultat del seu treball es converteix en un element de valor que marcarà els carrers del lloc on viuen: els senyals de Pas a Pas. I és que en les pròximes setmanes, aquestes indicacions s'instal·laran per a senyalitzar 6 de les rutes amables dissenyades per l'equip.

El taller, que s'ha desenvolupat en dues sessions diferents, cerca que els xiquets i xiquetes de la nostra localitat adquirisquen una mirada més atenta i curiosa cap al món que els envolta, comprenguen millor l'entorn on viuen i reforcen el sentiment de pertinença per Xàbia, a més de prendre partit en la construcció de l'entorn urbà. A més, es fomenta la mobilitat per als vianants, es dóna visibilitat en els carrers al treball que es realitza en els col·legi i es fa present a la infància en el paisatge urbà.

L'activitat ha sigut dissenyada per l'equip tècnic de Pas a Pas i coordinada per la Regidoria de Participació i Educació de l'Ajuntament de Xàbia. També ha comptat amb la inestimable ajuda dels equips docents dels col·legis de Xàbia, entitats que tenen un potencial enorme per a transmetre el missatge als xiquets i xiquetes de Xàbia.

Aquest projecte, en marxa des del curs 2014-2015, treballa per a recuperar el costum d'anar caminant a peu al col·legi i generar uns nous hàbits de mobilitat perquè els xiquets i xiquetes milloren la seua autonomia personal i descobrisquen el carrer com un espai educatiu i de socialització.